Bila usia mencecah 40 tahun ! - BEN ASHAARI

Bila usia mencecah 40 tahun !

Arghhh.. serius ! Terasa tak fit. Aku ada dah macam macam peralatan bersenam namun masih belum dapat curik masa untuk melakukan dengan penuh berdisiplin ! Kenapa ? Apakah tiada masa itu satu alasan kukuh untuk aku ucapkan pada korang ? Hurmmm.. 

Secara jujurnya.. aku berazam nak mulakan balik aktiviti lama aku.. aktiviti aku ketika awal awal kawin dulu ! Ketika tu , aku berjaya curik masa untuk ke gym tapi waktu tu , aku cuma berdua dengan wife.. Sekarang dah berempat .. hehehe... agak sukar wooo ! 

Maka aku mulakan dengan pemakanan dulu.. Sebelah malam , aku plan cuma nak makan yang sepatutnya... heee.. Apakah aku berjaya lakukan ???? 


Dan dengan adanya aplikasi terbaru dari Fitness First ni , apakah aku berjaya kembali mendisiplikan diri ??? 


Serius.. bila tak fit .. nak bercakap pun terasa mengah ! Memalukan jer wooo.. terutama bila bercakap dengan client mengenai blog ! Hurmmmm.. Duduk pon , terasa mengah.. Kelihatan perut terkeluar.. adeh.. segan ai ! 

Maka... azam aku tahun ni ialah.. bakar lemak seberapa yang boleh dan kembalikan tenaga muda aku ! Wowww.. hahahaha .. Bila  tenaga kembali muda , rupa pun kacak ! Kan kan... 

1 ulasan:

  1. Bila umur meningkat gitu lah kita..mmg nak kena bersenam dan jaga pemakanan..good luck ben..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.