Jangan salahkan LALAT !Lalat oh lalat ! Manusia geli dengan kamu ! Kamu dieprsalahkan kerana punca kepada beberapa masalah penyakit berjangkit walhal manusia itu tak sedar yang mana segalanya berpunca dari mereka sendiri ! Huhhh.. Dah tak jaga kebersihan !! Nak harap sapa uruskan ? Terpaksa lalat kotorkan kaki dia untuk settlekan.. 

Dalam gambar diatas.. lalat dan straw.. Sapa punya lalat datang hinggap kat straw tu ??? Haa.... Janganlah salahkan dua dua ! Salahkan sapa yang menyebabkan lalat boleh ada kat situ , kan ? Haa.. Mesti ada punca ! 

Dalam kehidupan kita.. Segalanya ada punca ! Dan ingatlah.. kita takkan dapat lari bila kita dah melakukan kesalahan.. dan ingatlah , dunia ni terlalu kecik untuk kita lari ! InshaAllah , akan terbongkar jua nanti.. dan ketika itu , malu wooo ! 

Nasihat.. Jangan jadi PUNCA kepada segala permasalahan !

2 ulasan:

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.