Makan anjing untuk terus hidup. Tergamakkah anda biarkan ??

by - Sabtu, Januari 09, 2016Terkedu aku membaca kenyataan dari Ustaz Nazmi Karim. - Muslim Care Malaysia. " Kebuluran yg dahsyat melanda Syria.. Khususnya di Madhoya kawasan ini juga terkepung dan dilanda ribut salji yg tebal.. Menyebabkan mereka terpaksa memakan anjing..hanya usus anjing yg tinggal..kanak2 terpaksa makan daun2 pokok yg direbus utk menahan kelaparan yg amat sangat.. ".


Dan aku dapat satu teks dari Syria Care 

" Tak sepatutnya bagi umat islam untuk makan hingga kekenyangan tanpa menghiraukan saudara mereka mati dalam keadaan lapar".

Hadis Nabi s.a.w.“Tidak beriman denganku orang yang tidur dalam keadaan kenyang sedangkan jirannya lapar dan dia mengetahuinya”. - Tweet Dr. Yusuf Al-Qaradhawi.


Hurmmm... Makan anjing ? Daun ? Kita ? Camana sekali pun mesti dapat makan ikan ayam ! Tu pun dah mengadu susah nak teruskan kehidupan.. Saudara kita di Syria ?


Maka apa yang patut kita lakukan ? Tengok jer ? Atau berdoa je ? Gi sana membantu ? Hurmm.. Bagi yang berkemampuan.. Kita boleh menyumbang ke tabung yang disediakan khas untuk mereka.. 

MUSLIM CARE MALAYSIA
MAYBANK : 5644-9041-3882Atau....
Bantulah mana yang terdaya...

You May Also Like

1 comments