Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 Jun 2012

Shopping di Kenanga Wholesale City ..

 

IMAG1453IMAG1456

Baru-baru ni ada la wife ajak g cari baju raya Qhaliff memandangkan masa Ramadhan nanti , malas nak merayau .. maklumlah , si kecik ni gemar berkaraoke tak kira tempat .. Maka g beli jelah kat Mothercare , Alamanda .. Kira beli masa sale je la .. Murah jer ..

Pada mulanya , nak g Kenanga Wholesale City ni .. sbb dengar ceritanya harga pakaian murah kat sini .. Tapi kena beli borong la .. Paling skit pon , beli dalam 20 pasang  .. baru dapat murah .. Kalau beli sehelai sehelai tu , harga dia biasa je la kot ? Tak tau la.. sebab tak sampai lagi situ ..

Ada dah member aku yang g shopping kat sini .. Beratus gak la dia berabis.. Bukan pe , nak datang tu bukan selalu .. heheh .. Sekali turun , tu diaaa …

 

Bagi yang nak buat bisnis , aku rasa boleh la kot try try beli kat sini pastu g jual kat tempat memasing cam pejabat ke , pasar malam ke ..atau mana mana yang bersesuaian ..

Tempat ni kat mana ?

 

 

view from near Hang Tuah station

Kenanga Wholesale City, Kuala Lumpur

Dekat dengan balai bomba Jalan Hang Tuah .. Tau ? Ala , kalau naik lrt tu , turun kat Hang Tuah je .. dekat dah tu.. hehehe .. Alamat penuh tu , er .. San Peng Flat tau ? Tak tau gak ? Google je la eh .. hehe ..

 

Sumber gambar : BackpackingMalaysia

15 komen :

Si Matatajam berkata... [Reply to comment]

Wah borong sakan ye Ben...

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

dh pergi shopping kat sana.. memang kalau nk buat bisnes elok la jenguk kt sana. harga dia memang murah2.. kalau borong lg murah. pakaian ala2 korean style pun banyak.. nak shopping utk diri sendiri pun ok gak sbb x mahal sgt

Ikhwan Suhaimi berkata... [Reply to comment]

Yeay, Meriah Qhaliff raya nanti !

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata... [Reply to comment]

lebih kurang mcm Plaza GM la.YM dah pi dua2 tempat.Mmg tempat cenggitu sesuai utk peniaga2.Diorang tak jual satu2 nie.Siap jegil mata taw kalo nak beli satu jek, hahaha!siap ada yg buat poster, borong minimum 12pcs, faham?-ekekeke, marah nampak!:P

Chekgu Azrine berkata... [Reply to comment]

Nk g nti..hehe

MamaEma berkata... [Reply to comment]

Esok nak gie

zuwaidah berkata... [Reply to comment]

Elok jugak kan. Beli baju utk anak2. Baju raya diri srndiri pakai apa yg ada la kot hihihihi.

arnissa berkata... [Reply to comment]

wee.. banyak nyer baju raye Qhaliff. hehee..

mrs kayrul berkata... [Reply to comment]

Pernah g situ..untung mem
niaga sesuai la dan kena pamai tawar

mrs kayrul berkata... [Reply to comment]

Pernah g situ..untung mem
niaga sesuai la dan kena pamai tawar

permata biru berkata... [Reply to comment]

wahh banyaknya baju untuk qhaliff..dah bulat dia ekk..

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

ni lah tempat yg my friend kata nak pergi. xde la susah sgt nak cari nye ye. hehehehe

mama_yayang berkata... [Reply to comment]

bestnyee shopping..klo dh jd parents ni, bju sendiri x beli x pe..jnji anak pkai bju bru..dulu kite dh puas merasa pkai bju bru..sobsob..

Azrey Rozie Eiman berkata... [Reply to comment]

bagus shopping raya awal2. tak serabut & tak ganggu bulan ramadhan.

Pesta Jiwa berkata... [Reply to comment]

Dari sehari ke sehari nak ke situ...x pegi gak smpai skang ni....

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI