Anak-anak dah sekolah, aku jadi mudah ?

by - Januari 13, 2020

Minggu ni aku rehat dari segala kerja luar. Minggu depan , kembali sibuk untuk seminggu. Aariz , aku akan letak dia di rumah mak aku dan juga Tadika Arina , Putrajaya. Aku dapati , bila aku kerja luar , bila aku balik rumah.. aku dapati mereka 'berbeza'. Terasa matang lain macam ! Zahra pon dah suka ke tadika berbanding sebelum ni , memanjang nak ponteng. Aariz pun gitu gak cuma ke tadika tu kurang skit sebab dia gemar tidur di sebelah tengahari. Zahra lak , kalau boleh dia nak gi ari ari ! Qhaliff , seronok di tahun dua. 

Bila semua dah ke sekolah , terasa aku punya banyak masa.. tapi boring ! Sunyi lak. Huhuh.. Perlu ke tambah wife anak ? 



Zahra di tahun baru ni , nampak banyak perubahan ketika aku takda ! Aku ada .. dia jadi mengada ngada ! Tapi Tadika Arina banyak mengubah dia. Syukur dapat cikgu yang prihatin dan sabar. Harap dia bersedia untuk ke tahun 1 , tahun hadapan. 

Apa yang aku nampak.. anak anak aku leh berdikari tapi bila aku ada ... rosak semua ! Sampaikan Qhaliff , nak pakai baju sekolah pun aku kena buatkan ! Bila aku tanya.. dia jawab , saja jer ! Huhuh... Tapi betullah... aku jadi mudah tapi jangan amik mudah ,kan ! Bahaya !

You May Also Like

1 comments

  1. dh darjah 2 qhaliff ye. alhamdulillah. dulu ms dia nak lahir, stp ms follow update dkt blog.

    BalasPadam