SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER


Kembali lagi ! Memandang JB4.0 akan abis dalam minggu ni , maka aku akan membuat satu segmen lain .. kali ini bertujuan untuk mempromosi KELAB BLOGGER di FACEBOOK ..

Sapa yang layak ? Blogger baru yang mempunyai 100 follower ke bawah ..

Apa yang perlu dilakukan oleh mereka yang berminat ialah : Buat satu entri dimana perlu

1) letak logo KELAB BLOGGER .. linkkan ke sini >> http://bit.ly/d1ss19
2) letak tajuk dibawah logo tersebut >> SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER dan linkkan ke entri ini ..

Untuk peringatan

* Tujuan segmen ini adalah untuk memperkenalkan blogger dengan blogger yang lain .. BUKAN ATAS TUJUAN NAK POPULAR atau TRAFIK ...Jika ada yang berfikiran begitu , amatlah tidak digalakkan untuk menyertai segmen ini ..

** Tiada review atau ulasan mengenai blog ... sekadar mengambil entri terkini dari blog yang berminat menyertai segmen ini ..kemudiannya di linkkan semula ke blog pemiliknya ..

Program ini akan berjalan sepanjang bulan JUN hingga Ogos .. jadi sehari sekurangnya 4-5 blog saja akan diperkenalkan ...

Tarikh tutup ... sehingga diberitahu kelak ...

Tinggalkan link anda di komen ...

BA : semoga segmen ini dapat mengenalkan blogger baru dengan blogger yang sedia ada ..InsyaAllah ..


124 ulasan:

  1. tahniah ben

    anda memang seorang blogger yang amat perihatin...sure ramai blogger yang ingin dijelajah..

    semoga kita sama2 dapat ilmiah

    BalasPadam
  2. ohhh buat satu entri.. ok. terlepas pndg tadi! ok tengkiu! :)

    BalasPadam
  3. bukan kat sidebar.. dalam entri tu ... pastu linkkan gambar tu ke KELAB BLOGGER

    BalasPadam
  4. Nak Nak Nak..masih ada masa kan..hehehe thanks

    BalasPadam
  5. Ben Ashaari here my entry about Blogger`s Club aka Kelab Blogger yeah.

    http://bajujohor.blogspot.com/2010/06/bloggers-club-aka-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  6. Salam ben,

    saya dah buat boleh semak tak... kalau salah infom ok

    BalasPadam
  7. hehe..
    jemput dtg jelajah.. hehe

    http://cikali.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  8. smlm mmg nk buat.. tp letak kat sidebar jer.. ok satg boleh post.. tp line time nih mcm hampeh...

    BalasPadam
  9. salam bro ,

    dh wat dh ..

    http://afazilzura.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  10. salam...
    dah buat,
    http://mutiaraaleesya.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  11. dh wat dh tp xtau jdk ke x...bley check x?

    BalasPadam
  12. Selayaknya bro mendapat anugerah Blogger Prihatin.. Bgus2!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  13. salam..siap sudah

    http://infraklia.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum...
    Dijemput melawat link ini..

    http://annadalady.blogspot.com/2010/06/jom-join-sahabat-blog-kelab-bloggerthe.html

    Thanks, bro...

    BalasPadam
  15. dah wat pun... silalah singgah...http://hezrinahmad.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html... tq ye

    BalasPadam
  16. ok..dah buat...tq incik BEN

    http://zura-cupcakeslover.blogspot.com/2010/06/sahabar-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  17. ok,selesai...
    thanks Ben...

    http://areenazhar.blogspot.com/2010/06/join-sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  18. ok ben..kak ana dh letak die blog..

    http://kakanaskitchen.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  19. Ben..belog aku takde aplikasi follower pun..kir aaku layak secara otomatik lah kan kan kan??hhohohoho.nak sangat berkenalan dengan yang lain ni.huu

    BalasPadam
  20. Mr. Ben, ni link Yana okay
    --> http://liyanaziz.blogspot.com/2010/06/salam-dan-selamat-petang.html

    BalasPadam
  21. done ...
    ni link abg ben .. thanks ..

    http://herspeaks.blogspot.com/2010/06/sahabat-blogkelab-blogger-terjah.html

    BalasPadam
  22. Nak join tapi tak berapa reti...kena tanya2 org sat..ni la jadinya bila tak pandai sgt benda2 nih...hhmmmm

    BalasPadam
  23. @noorss_kasih

    http://noorss-sayangku.blogspot.com/?zx=f3284f9dc4e749e4

    BalasPadam
  24. Salam...

    10Q Encik Ben....

    http://catatanasmidar.blogspot.com/2010/06/bloggers-club-kelab-blogger.html

    Selamat berkenalan...Silalah ke blog saya yang tak sepertinya ini..

    BalasPadam
  25. nih link dawy

    http://dawyiyagi.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    terima kasih =)

    BalasPadam
  26. salam, best gak ada link ni, ye, terima kasih ben, ni blog kaknab
    http://kaknab-jomjahit.blogspot.com/

    BalasPadam
  27. assalamualikum wrt kpd semua yg terbaca komen ni...

    salam kenal semua ya!
    iklas dari,
    ~syuQ~

    BalasPadam
  28. Terima kasih Ben....buar blogger2 sume..lawatilah laman blog saya.....

    http://warisanizryn4u.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  29. cam ne nk letak link kat logo tu?
    kat tulisan reti la..leh ajar?

    BalasPadam
  30. salam abg ben...sue dah buat entri utk kelab blogger :) hope u can spend ur time sekejap dkt page yg humble itu...

    http://truewishlist.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    thanx abg ben :)

    BalasPadam
  31. http://truewishlist.blogspot.com

    BalasPadam
  32. ngeee :D da belaja sendri..

    ni blog saya ye.

    sudi2kan lah..

    http://bloggersharkira.blogspot.com/2010/06/sahabat-blogkelab-blogger.html

    terimas ya!;)

    BalasPadam
  33. done encik Ben. tq ye bg peluang kt bloggr2 bru nih! :)


    http://cipancokelat.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  34. @||| PöJìé PööH |||

    sekadar membantu sahabat blogger yang lain

    BalasPadam
  35. encek ben..
    sy pon join jgk...

    http://mekcomeysokmo.blogspot.com/2010/06/kelab-blogger-encek-ben.html

    BalasPadam
  36. hurm mmg bagus cara nie...so lepas ni makin meriah dunia blog saling silih berganti review nyer...

    BalasPadam
  37. salam Ben,,
    ni haa entri pasal Kelab Blogger dari Time To Change...
    http://ata-timetochange.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  38. huhuhu... ben i nie bengong sikit.. baru jer nk bukak blog... so x paham lg cam ner nk postkan... but i dah try xtau betul ker dok... so u tlg tgkkan ehhh... http://mairahqiost.blogspot.com/

    BalasPadam
  39. salam saudara,
    terima kasih kerana memperkenalkan segmen ini, saya join sekali. saya sangat baru dlm dunia blogging. Sila lawati blog saya
    http://wattieshomemadecakes.blogspot.com//

    BalasPadam
  40. selamat datang selamat berkenalan dari saya untuk semua...

    http://dila79inperson.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  41. terima kasih en.ben sebab buat program macam ini..banyak manfaat..ini link saya...

    *****KLIK SINI YE EN.BEN ASHAARI*****

    BalasPadam
  42. nak join gak,thank's buat segmen camni.....

    BalasPadam
  43. ada typing error la pulak...tp xpe, klik link tu bole ke blog saye..kesilapan semasa mencreate entry...adehh

    BalasPadam
  44. Assalammualaikum...

    Salam perkenalan..moga ada ukhwah yang terbina..moga ada cerita hati yang sama...http://qasehsufi.blogspot.com

    BalasPadam
  45. Assalammulaikum...

    Ada Rasa , ada cinta....
    http://qasehsufi.blogspot.com/2010/06/well-here-we-are.html

    BalasPadam
  46. salam blogger..

    http://familyhakimi.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  47. Salam, ok done! ben sila singgah blog sy ya ;)http://ceriteraqaseh.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html ~ TQ

    BalasPadam
  48. salam...saya baru lagi dlm dunia blogger ni...hope Bro Ben jengah ek di blog saya..tq =)

    http://kayshacupncakes.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  49. salam, ok done! So Ben sila lah singgah blog sy ya ;) http://ceriteraqaseh.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html ~ TQ

    BalasPadam
  50. saya join!

    http://riez1004.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  51. saya pun dah join. Sila2 ler ke blog saya http://honeysweeties.blogspot.com/2010/06/kelab-blogger.html

    BalasPadam
  52. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  53. I dah buat entry... sila singgah
    nie link I

    http://livelifeenjoy-pearlnscarf.blogspot.com/2010/06/kelab-blogger.html

    BalasPadam
  54. Sy dh buat entry..silalah ke RUMAH KECIL TIANG SERIBU saya!

    http://ummi-ieraakmal.blogspot.com/2010/06/kelab-blogger.html

    BalasPadam
  55. NAK JOIN GAK NI...MOST WELCOME TO ME...HAHAHA

    BalasPadam
  56. JOIN SUDAH
    http://ciktembun.blogspot.com/2010/06/shabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  57. saya join jugak =)

    http://its-about-me-not-you.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  58. nak join jugak en ben..

    http://anisnuriman.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  59. http://amalmeor.blogspot.com2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  60. hehe..

    satu lagi.. tapi kat blog lain bley kan?

    http://budget-zone.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  61. Salam...dh settle entry tu...jom la melawat ke "rumah" saya ye :)

    http://diarymissnick.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  62. da buat :)

    http://mistotoro.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.

    btolkan camni??

    BalasPadam
  63. nie blog sy...
    http://khairulanwar27.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  64. salam..

    saya nk join gak..dh link di sini

    http://nuhazcollections.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  65. mau join jugak..

    http://duniasukaduka.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  66. ifa dah link kt cni :

    http://ifatasya.blogspot.com/2010/06/ifa-join-sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  67. encik ben,sy join skali lagi

    http://nizamizzati.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  68. sangat berminat..ini blog saya anneraini.blogspot.com..akan saya buat entry ini..thanks

    BalasPadam
  69. dah buat entry khas utk kelab blogger...

    http://anneraini.blogspot.com/2010/06/kelab-blogger-sahabat-blog.html

    Tq

    BalasPadam
  70. ringkas je ben

    http://amizzat.blogspot.com/2010/06/sahabat-blogkelab-blogger.html

    BalasPadam
  71. ok bro dah buat dahhh..heheheh thanxx newayy..

    http://burasahangus.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  72. First time buat "link" sebegini... baru nak berjinak2 dgn blogging...http://eerabakery.blogspot.com/2010/06/black-white-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  73. First time pakai gadget "link" ... Baru nak belajar blogging ...

    http://eerabakery.blogspot.com/2010/06/black-white-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  74. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  75. Salam Perkenalan buat semua sahabat bloggers...

    http://kuaci-corner.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    <>

    BalasPadam
  76. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  77. salam..bole la tengok2..

    http://sikepalaberapi.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  78. salam..sudi2 lah abg ben mlwt blog sy yg x sberapa ni..hehe..

    http://sipootcomel.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  79. salam Encik Ben..
    sy da join jugak =)

    http://cikqureen.blogspot.com/2010/06/jom-join-sahabat-blogger-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  80. Ben: tak bp clear...pas wat entry nak post cam bese ke? then nak link tu??? means.....????

    JOm singgah:
    http://azzeyatin.blogspot.com

    BalasPadam
  81. dah buat..
    =)

    http://kamisukagelak.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  82. salam Ben n semua new blogger..

    Roshadelli Chocolates mahu join jugakk..mari2 singgah homemade chocolate =).. ini link blog chocolate wawa..

    http://dhomemadechocolate.blogspot.com/

    BalasPadam
  83. ini link blog saya.. homemade chocolate =)

    http://dhomemadechocolate.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  84. salam en.ben..harapnya sy masih belum terlambat utk join kelab ni..

    ni link sy. http://naqhiahkhalida88.blogspot.com/2010/06/kelab-blogger-ben-ashaari.html

    sudi2 la jenguk blog sy yg tak seberapa tu..harapnya entri yg sy buat tu tak salah.klu salah,mohon en.ben betulkan.

    BalasPadam
  85. Salam, bro, sy dah buat.. sy terlewat ke? harap ada masa lagi...
    moga2 etri yg sy buat pom x salah...

    http://menuju-revolusi.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    :)

    BalasPadam
  86. @BEN ASHAARI

    Macamana nak link? Bole tunjuk-ajar? Kak orang baru kat sini. Tq

    BalasPadam
  87. http://syud.blogspot.com/2010/07/stf-saya-tak-faham.html

    dah letak.link dan merepek jela2 ;)

    thanks

    BalasPadam
  88. http://icaziesyira.blogspot.com/2010/07/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    Done! :D

    BalasPadam
  89. Salam..
    thanks for sharing..saya ni segan gak nak buat..tapi dengan kata2 smgat en Ben..sy cuba. Terima kasih..

    http://farawmdean.blogspot.com

    p/s: sempat ke en ben check smua. ramai yg post ni..

    BalasPadam
  90. Salam..
    semoga makin ramai kenalan blogger..terutama masak-memasak

    http://farawmdean.blogspot.com

    BalasPadam
  91. http://iusouvenir.blogspot.com/2010/07/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    salam..
    sy sdg mencuba..
    terima kasih.. :)

    BalasPadam
  92. Salam ziarah drp Germany..

    http://iurf.blogspot.com/

    BalasPadam
  93. boleh lg ke nak join...kalu blh nak join jgk...

    BalasPadam
  94. saya masih baru...harap dpt tunjuk ajar...tq...

    http://mysweetlittlekiddo.blogspot.com

    BalasPadam
  95. en ben..
    akak nk cuba yerr..

    http://kuetalamku.blogspot.com

    BalasPadam
  96. Salam En Ben...

    ni link saya... http://shima-alisya.blogspot.com/2010/07/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    * klu x betul gtau yer...

    BalasPadam
  97. im joiningggg as well! :D here's my link; http://mzzoeana.blogspot.com do come and visit whenever ure free ya! :D

    BalasPadam
  98. saya nak join (^;^) (dah join pun...hu hu hu) ni link nyer

    http://mnbakeries.blogspot.com/2010/07/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    tQvm (^;*)

    BalasPadam
  99. salam en.BEN.. DONE...
    hrp2 sudi la singgah ke blog sy ye.. ;))

    http://hoodacakura.blogspot.com/2010/07/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  100. hi en ben...
    this is my link
    http://ayahibunasuha.blogspot.com/2010/07/kelab-blogger-ben-ashaari.html
    tolong check ye betul ke idak..
    sy budak baru belajar

    BalasPadam
  101. waa..sudh wat entry lol

    http://jellocosodios.blogspot.com/2010/07/sahabat-blog-kelab-blogger-woaaah-at.html

    BalasPadam
  102. salam en. ben. tahniah atas idea yg bernas nie. i nak try jgk la. hope blm terlambat.

    http://aziramsa.blogspot.com

    BalasPadam
  103. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  104. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  105. en. ben... sila lah yer...
    http://burberrytulips.blogspot.com

    BalasPadam
  106. en. ben...
    sila lah yer....
    http://burberrytulips.blogspot.com

    BalasPadam
  107. salam..

    dah buat juga entri.. ini linknya :
    http://carthamus.blogspot.com/2010/08/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    terima kasih atas usuha murni dan keprihatinan en ben terhadap kami yang newbie ini :)

    BalasPadam
  108. slm abg ben..nak join.. thanks yea

    http://emunnn.blogspot.com/2010/08/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  109. i pun dah cuba.. harap2 betul la.. thanxs 4 ur support..

    BalasPadam
  110. baru cuba..salam pekenalan

    http://umiey.blogspot.com

    BalasPadam
  111. saya baru buat.. ~ tolong check kan eh..

    http://nanaarizona.blogspot.com/2010/08/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    BalasPadam
  112. tak pandai.. try jerk nih..
    http://littleworld-farra.blogspot.com/2010/11/sahabat-blog-kelab-blogger_22.html

    BalasPadam
  113. teringin nk join...

    akhirnya.. http://belogzeera.blogspot.com/2013/07/sahabat-blog-kelab-blogger-ben-ashaari.html

    hehe.. selamat menyambut ramadhan al mubarak =)

    BalasPadam
  114. Err kalau followers bwh 1000 xle join ke? hehee..

    BalasPadam
  115. Assalam bam ben...

    Entry dah ade... harap-harap menepati syarat yang bam ben mintak ^_^

    darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/07/sahabat-blog-kelab-blogger.html

    Tenkiu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI