Bahaya sup keting pada aku !

 

Aku tau dah.. tapi saja gatal nak makan lagi sup keting ! Nak rasa punya pasal .. atau lebih tepat lagi , mengidam ! Hehehehe.. Saja je la order ari tu masa makan kat MMA Santai , Nilai.. Sedap !

Tapi tak lama kemudian , sakit kepala yang amat sangat ! Hurm… Aku rasa tekanan darah mesti naik . Ni kalau gi klinik ni sah sah dia suruh g hospital dan confirm kena tahan duduk dalam wad !! Huhu..

Aku try minum misai kucing .. lega la skit tapi pastu sakit balik.. Nak tak nak , aku kena makan ubat utk tidur .. Lega la skit pastu.. Tapi tak leh tengok skrin..

Tetiba aku teringat ..

DSC00718

Hehehe.. aku bancuh 2 sachet ! Alhamdulillah… Hilang terus sakit kepala ..

Insaf..pasni no more sup keting !! Tamo tamo tamoooooooooooo !

7 ulasan:

  1. maknanya sup gear box pun tak boleh la Ben..

    BalasPadam
  2. sup keting? 1st time dgr.. hehe.. keting sape la diorg wat sup tu ek? hahaha... :D

    jom la lawat² ber blogwalking kt tpt sy lak.. sy bdk baru belajar..
    http://cikanozzshoppe.blogspot.com

    BalasPadam
  3. dah lama tak makan sup keting.. eeemm.. sup gear box baru je makan semalam.. ;)

    BalasPadam
  4. salam ben

    maaf menyampuk. rsnya bukan sup keting or keting tu. tp bahan perasa atau lebih tepat ajinomoto.
    sebab selalu mak saya masak sup kambing ke tulang ke gear box ke perut ke alhamdulillah xpernah sakit kepala. kambing ayam lembu semua ok. tp bile beli di kedai or makan kt kedai emsti sakit kepala. sebab perasa ajinomoto byk sgt. sebab tu sedap n ketagih makanan kedai. alhamdulillah kami sekeluarga termak sendiri dh berpuluh tahun berhenti guna ajinomoto.

    BalasPadam
  5. @zeera yatt sup sup begitu punya kandungan kolestrol yang tinggi.. rasanya antara punca pon datangnya dari bahan yang digunakan ..

    BalasPadam
  6. 1st time jumpa Ben komen kat blog Ben. Betul kata @zeera yat tu. Ajinomoto 1 punca sakit kepala dan perut. Akak mmg tak tahan Aji tapi trpaksa mkn di kedai...

    BalasPadam
  7. Maq kalau pening ..minum air masak bebanyak ..biar cecair dlm bdn buang semua toksin yg menganggu bdn kita tu..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009