Bahaya sup keting pada aku !

by - September 29, 2014

 

Aku tau dah.. tapi saja gatal nak makan lagi sup keting ! Nak rasa punya pasal .. atau lebih tepat lagi , mengidam ! Hehehehe.. Saja je la order ari tu masa makan kat MMA Santai , Nilai.. Sedap !

Tapi tak lama kemudian , sakit kepala yang amat sangat ! Hurm… Aku rasa tekanan darah mesti naik . Ni kalau gi klinik ni sah sah dia suruh g hospital dan confirm kena tahan duduk dalam wad !! Huhu..

Aku try minum misai kucing .. lega la skit tapi pastu sakit balik.. Nak tak nak , aku kena makan ubat utk tidur .. Lega la skit pastu.. Tapi tak leh tengok skrin..

Tetiba aku teringat ..

DSC00718

Hehehe.. aku bancuh 2 sachet ! Alhamdulillah… Hilang terus sakit kepala ..

Insaf..pasni no more sup keting !! Tamo tamo tamoooooooooooo !

You May Also Like

8 comments

  1. maknanya sup gear box pun tak boleh la Ben..

    BalasPadam
  2. sup keting? 1st time dgr.. hehe.. keting sape la diorg wat sup tu ek? hahaha... :D

    jom la lawat² ber blogwalking kt tpt sy lak.. sy bdk baru belajar..
    http://cikanozzshoppe.blogspot.com

    BalasPadam
  3. dah lama tak makan sup keting.. eeemm.. sup gear box baru je makan semalam.. ;)

    BalasPadam
  4. salam ben

    maaf menyampuk. rsnya bukan sup keting or keting tu. tp bahan perasa atau lebih tepat ajinomoto.
    sebab selalu mak saya masak sup kambing ke tulang ke gear box ke perut ke alhamdulillah xpernah sakit kepala. kambing ayam lembu semua ok. tp bile beli di kedai or makan kt kedai emsti sakit kepala. sebab perasa ajinomoto byk sgt. sebab tu sedap n ketagih makanan kedai. alhamdulillah kami sekeluarga termak sendiri dh berpuluh tahun berhenti guna ajinomoto.

    BalasPadam
  5. @zeera yatt sup sup begitu punya kandungan kolestrol yang tinggi.. rasanya antara punca pon datangnya dari bahan yang digunakan ..

    BalasPadam
  6. 1st time jumpa Ben komen kat blog Ben. Betul kata @zeera yat tu. Ajinomoto 1 punca sakit kepala dan perut. Akak mmg tak tahan Aji tapi trpaksa mkn di kedai...

    BalasPadam
  7. Maq kalau pening ..minum air masak bebanyak ..biar cecair dlm bdn buang semua toksin yg menganggu bdn kita tu..

    BalasPadam
  8. saya baru ja makan sup urat keting.bahaya ka sup ni sebab setahu saya ia tidak mengandungi lemak seperti sup gearbox atau sup daging.semalam masak pagi nak sahur tgk tak ada lemak yg membeku berbanding sup gearbox kalau dah sejuk lemak berketul.selepas saya tiada pulak rasa pening berbanding sup tulang atau sup daging....tak tau la

    BalasPadam