Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 2 September 2014

Hantu Magnum !

 

“ Dah dah.. Jangan nangis.. Kang kita gi beli as syam .. beli ais krim ? Nak tak ? “

“ Nak nak .. “ . Dia jawab..

Modal tinggi betul nak pujuk si abang long ni ..Bawak gi masuk kedai Shell atau pasaraya , mmg dia cari ais krim ni dulu.. Ada dua pilihan. Satu Cornetto dan satu lagi Magnum. Kalau takde Magnum , dia akan amik yang Cornetto.. Aiskim pong pong , dia tamo.. Ais krim Malaysia ? Takde jual .. kalau ada , aku beli dulu ..

Alhamdulillah.. kalau bawak gi kedai pon ,dia takde la byk ragam. Amik aiskrim dia , terus letak di kaunter. Tunggu bayar , dia mintak balik ais krim tu.. pastu suruh aku bukak.. Selebihnya , dia dan ais krim dia !

“ Nak skit.. “. Aku ngangakan mulut.

Dia bagi ! Tak kedekut pon.. Kekadang aku sakat .. Aku makan semua bila dia sua gitu ! Meraung beb ! Hahahaha.. Membebeli dia .. hahaha .. Pastu aku kasi lain la kat dia .. saja sakat ..

Aku tak bagi satu batang tu kat dia.. aku makan setengah dulu baru kasi dia.. Tak elok kan ? Manis .. Hurmmm ..

Ops.. nanti akan ada tanya , Halal ke Magnum ni ? Google cepat !! Dan .. Tadaaa.. SIJIL HALAL AISKRIM MAGNUM WALLS DRPD MAJLIS ULAMA INDONESIA yang mana bada Islam yang diiktiraf oleh JAKIM dan ais krim ni dikilangkan di INDONESIA. Wallahualam ..

8 komen :

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

wah eksrim mahal tu

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

gambar ni lah, gambar ni lah yang buatkan aunty tak boleh tido malam craving for magnum gold malam tadi...hu hu hu... adehhh...

Azura Aziz berkata... [Reply to comment]

ohhh, tetiba anty Alycia nk g carik magnum petang ni huhu..

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata... [Reply to comment]

Qhaliff boleh geng dengan ena ni.. HANTU MAGNUM... aauummmm hehehe

Cik Hati berkata... [Reply to comment]

seppp qhaliff..this eskrem my febret ever..aunty suka..anyway bro ben..gud job..ai pun dulu google dulu cari pasal halal ke tak magnum tu..tgk cert dari indonesia..shud be ok :) kena confident..if tak makanan jadi syubhah dah tak leh makan...

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Tetibe lapag magnum dibuatnya. Qhaliff2... hehe

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Wah bestnyerr ..anty lya pon suka jugak eskrim ni..nnt kita jumpa leh mkn sama2 ya sayang...

calrase patrick berkata... [Reply to comment]

ahaks sy pun suka magnum nhe hehe.. time SRK jelah he

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI