Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 18 September 2014

Kalau anak dara sidai seluar dalam ..

 

Tergaru kejap kepala aku .. Nak tegur ke tak ? Hurm.. kang tegur , lain pulak pemikiran dia.. Kang ingat aku kolot . Susah zaman ni .. Asal tegur , kita kena balik.. Maklumlah , zaman UPSR semua A …

Camana nak buat ? Guna Facebook jer ? Ke nak up di blog ? Aku pernah up di blog tapi nampaknya , berlaku ‘perang dingin’ sehinggala aku bertemu empat mata dan berterus terang .. Kan dik kan ? Alhamdulillah , jernih semula.. Tu mmg salah aku la ..

Tapi letih jugak tiap kali tukar penyewa baru , isu sama timbul ! Takkan tak tau seluar dalam perempuan ni sensitif ??? Ingat lagi wife aku sewaktu berkawan dulu.. Kalau keluar gi mall , lalu tempat pakaian dalam wanita , dia suruh pandang tempat lain.. Malu katanya.. Hurmm..

Ok.. aku try search di Yahoo pasal isu sidai seluar dalam ni .. Hurmm ..

image

Amboiii.. ramai rupanyaaa blogger dah up isu ni .. Aku pun dah up dulu tapi dah turunkan semula sebab ‘kantoi’ blog aku dibaca mereka .. hehehee .. Sori dik yer ..

Ok.. Ini adalah nasihat umum yer ! Bukan aku tuju pada mana mana pihak ! Sila mak ayah yang baca blog aku ni , pesan pada anak anak dara mereka untuk sidai pakaian dalam mereka di tempat yang terjaga rapi.. Bukan apa , orang perempuan ni mudah disihir.. Tak caya ?

Aku up satu status bertanyakan pendapat di Facebook.. Dan ini antara pendapat mereka :

  1. personnel thing tunjuk kasi org tgk..Malu la... Sedang kan nk beli kt mall pun malu malu..
  2. Pakaian dalam sy sidai dlm bilik je.nenek selalu pesan,sidai kat tmpt yg sesuai n org xnampak...
  3. Seriusly bukan main2 ni..kami dr anak dara-da kawen sidai "sotong kering" semua dlm bilik ayaq !
  4. Sy sndiri pon klau p mendobi self service sgala anak dlm tu semua tinggal rumah basuh kt rumah je... adoi...
  5. Masa study dulu ramai yg sidai camtu...tp alhamdulillah housemate kita tak buat camtu..segan kat org lain
  6. ada kes..kwn baik akak..darah haidnya x brenti keluar..pernah sampai pengsan,bila gi sepital,otomatik darah haidnya brenti,bila keluar dr kwsan sepital darah kluar balik..last gi berubat kampong kat Kelantan,kata tukang obat tu,ada orng dengki amik seluar dalam dia letak kat pelembah/air parit yg airnya mengalir,seluar dlm dia dah tukar warna mula jadi hitam pekat,selagi dia x alihkan selagi itulah darah haid kwn akak masih keluar..so..hati2lah
  7. y drpd zmn bujang tggal ngn kenkwn smpai la dh beranak pinak skg nih, pakaian2 'kecik' sy maasih lgi sy privatekan, x pnh sidai kat luar.....x phm yg jenis suka sidai menyidai benda2 personal kat public....x malu ke ah???
  8. Kena molek ada pulak jenis lelaki suka kutip suar dlm bra msk guni mcm kat Kemaman niii jemur pg ptg nk angkat dh x der haru biru .. Sebaiknya pakaian dlm jemurlh didlm rmh bg mengelakkan kejadian yg tdk diingini berlaku ...
  9. gadis sekarang dh ramai yg tak segan dgn benda2 cmni,,,dolu beli pad pun bungkus dlm surat khabar,skrg selamba dek jer beli,kdg suh adik lelaki belikan.
  10. Adehhh...suaq superman jgn tayang kat org oii...ekekeke....tempek dlm umah sudehhhhh....xpun lindung la skit klu ye pun.... eheh

 

Hurm… sila amik perhatian yer mak mak dan adik adik .. termasuk wifee aku dan Zahra ! Sidai kat luar tu , daddy pakaikan kepala ! Haa.. Alang alang nak tunjuk , pakaikan aja di kepala !

15 komen :

Yana Mohamad berkata... [Reply to comment]

itu la, kite yg nengok ni pon segan.haish

mama amir berkata... [Reply to comment]

Mungkin kurang pendedahan...

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

yg no.6 tu ngeri huhu..

Sch@ berkata... [Reply to comment]

huhuhu ... takut dengar citer3 pengomen tu ..

Me kalo basuh memang sidai di depan umah .. tapi lindung2kan dgn baju atau kain lain .. sebab brg dalam ni sensitif & kain pelapik semua mestilah dijemur ditengah panas @ dipanggang di matahari terik, paling utama , cara menyidai tu .. ishk xkenan teman sidai ikut bentuk nyer .. apo mak kome tak ngajor ke etika menyidai pakaian ni ? atenye ?

Azieera TajulRahim berkata... [Reply to comment]

Betul tu abg ben, barang dalaman seperti ni sepatutnya kenalah di jaga rapi.Kalau nak buang pun kena cuci dulu, takut berlaku orang sihir, atau perkara tak sepatutnya. Setiap wanita Allah dah beri sifat malu, tapi kalau yg jenis taktau malu tu tak pastilah pulak kenapa...mungkin Allah dah tarik balik rasa malu drp mereka kot!

Nuriesya Nadia berkata... [Reply to comment]

Kita baca entry ni pun malu. T_T.

nor isneini mohd ayob berkata... [Reply to comment]

ish malu la..sbb klu lalu umah org yg sidai luar rumah..dan rumah org tu pulk tepi jalan..kite tertgk pn segan..huhu

PuteraOhtraBulan berkata... [Reply to comment]

Dirumah kita masalah kalau menyidai baju memang dekat laman rumah kita yg kecil sgt.Semoga si suami atau ayah dapat memikirkan kaedah terbaik dlm menjaga keperibadian pakaian kita

Karya Mahirah berkata... [Reply to comment]

uih.. bab2 ni mmg kena jaga... sangat setuju dengan entry ben ni sebab kat rumah sy pun ramai yg tak malu sidai seluar dalam tayang kat balkoni rumah. Bagi KM la, baju dalam dan seluar dalam sidai dalam rumah jelah. Bahaya kalau ada orang curi. Boleh buat macam2 wooo...

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

uishhh pkaikan kat kepala

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Adeh..tu sebb kalau kat kampung tempat penyidaii dekat belkag umah yang tak nampk org..maluu..

Hayati Osman berkata... [Reply to comment]

Bagaimana pula dgn LELAKI yg menyidai seluar dalam, boxer dan yg sewaktu dgnnya di luar rumah ? Hanya perempuan saja yg perlu malu ke? Bagi saya semuanya terpulang kepada persepsi mereka yg melihatnya..Tidak perlu fikir yg bukan2 apabila lihat pakaian dalam, ianya dipakai oleh semua orang baik lelaki, perempuan, tok, nenek, pakcik, makcik, anak teruna, anak dara mahupun kanak2..

Daus Redscarz berkata... [Reply to comment]

Jgnkan anak dara sidai mak dara pun suka sidai sluaq dalam kat luar. Tak paham aku. Mana p adab ni..

putrajayabiz berkata... [Reply to comment]

kalau mak dara punya seluar dalam sidai kat luar lagi haru.....besar besar seluar dalam tu...pengsan dibuatnya ...hehe

NIfz super berkata... [Reply to comment]

Sepatutnya kena lah sorok2 sikit barang2 peribadi nih kan.. tetambah kalau kita duduk kat area yang memang mata semang memandang... hurmm... tepuk dada tanya selera...

http://supernifzvitamin.com/jerawat-tumbuh-lepas-makan-vitamin/

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI