Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 7 September 2014

Kalau takde duit , terus teranglah !

 

Hurm… Wife aku banyak kali pesan kat aku , jangan terlalu mudah percaya kat orang dan lembut hati ! Tapi aku degil !! Bagi aku , rezeki tu hak Allah.. Kalau orang nak menipu sekali pon , aku redha dan aku terima tu bukan rezeki aku untuk kali itu. Aku beri kepercayaan pada orang tu tapi kalau dia berniat nak menipu , tak pe la.. Tu antara dia dengan Allah ..

Tu bukan kali pertama aku kena tipu sejak jadi blogger ni dan jumlahnya bukanlah sedikit ! Bukan seratus dua tiga pat ratus tauuu … Haa… Tak pe laa..

Apa kes ??? Wife pesan kat aku , lain kali kalau orang nak letak iklan  kat blog , pastikan orang tu dah bayar atau amik la setengah bayaran dulu. Aku tak suka sebenarnya cara gitu ! Mana la tau aku dah amik duit orang pastu aku mati ! Haaa..camana tu ? Tak ke naya kat orang tu ? Hurmm ..

Entah laa… aku rasa pasni aku kena amik duit gak la ! Dari aku mengumpat marah kat orang tu , baik aku amik jer dulu selepas dia bagi papan iklan dia. Selagi tak bayar , aku tak up.. kan ? Hurmm..

Kalau takde duit , bagitau jer.. Aku ok je nak promote free.. Jangan buat cara gini.. Hurmm…

13 komen :

qisya khadeeja berkata... [Reply to comment]

Pitammn klu semua lps ni mtk bg free... Gn statmnt... Ben ashaari pn bg free... Ohhhhhzzz!!

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Bisnes ok... Nothing is free...

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Tu yg susah tu kalau deal dgn org yg kuat nipu ni!

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

tq bea ats sharing. peringatan utk kita bersama

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Ermm.. bila kita dah hilang kepercayaan kat orang tu, sampai bila2 pon susah nak percaya lg..

Dkna setuju ngan k.zila..

Hafiz Rahim berkata... [Reply to comment]

Tak faham orang yang suka tipu ni.. tak rasa bersalah ke. Ke hati dah hitam takde rasa apa2. Hmm

penaberkala nuar berkata... [Reply to comment]

Itu la manusia abang ben
Suka ambik kesempatan atas kebaikan org lain..
Dh kena sekali camni, memang kena beringat

ruqayya berkata... [Reply to comment]

Sekala sekala kena bertegas. Too much bagi yang mengambil kesempatan.

Ruqayya menulis.... Syoknya Kerja dari Rumah !

ruqayya berkata... [Reply to comment]

Sekala sekala kena bertegas. Too much bagi yang mengambil kesempatan.

Ruqayya menulis.... Syoknya Kerja dari Rumah !

Yan Ty berkata... [Reply to comment]

Sabar erk.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Apa pun setiap orang kena jujur..

Haryz Khairuddin berkata... [Reply to comment]

standard practice dlm bisnes akan bayar deposit dulu kan? at least 10-30% dari total payment. in case kalau deal x jadi or sebarang kemungkinan lain.

mmg rezeki tu semuanya dari Allah. tu x dinafikan. tapi kita disuruh berhati2. bukan nak suruh jadi kejam.. just be extremely careful. you're dealing with normal human, not an angel.

Fazrol Amer berkata... [Reply to comment]

InsyaALLAH ada rezeki ikut lain tue...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI