Kalau takde duit , terus teranglah !

 

Hurm… Wife aku banyak kali pesan kat aku , jangan terlalu mudah percaya kat orang dan lembut hati ! Tapi aku degil !! Bagi aku , rezeki tu hak Allah.. Kalau orang nak menipu sekali pon , aku redha dan aku terima tu bukan rezeki aku untuk kali itu. Aku beri kepercayaan pada orang tu tapi kalau dia berniat nak menipu , tak pe la.. Tu antara dia dengan Allah ..

Tu bukan kali pertama aku kena tipu sejak jadi blogger ni dan jumlahnya bukanlah sedikit ! Bukan seratus dua tiga pat ratus tauuu … Haa… Tak pe laa..

Apa kes ??? Wife pesan kat aku , lain kali kalau orang nak letak iklan  kat blog , pastikan orang tu dah bayar atau amik la setengah bayaran dulu. Aku tak suka sebenarnya cara gitu ! Mana la tau aku dah amik duit orang pastu aku mati ! Haaa..camana tu ? Tak ke naya kat orang tu ? Hurmm ..

Entah laa… aku rasa pasni aku kena amik duit gak la ! Dari aku mengumpat marah kat orang tu , baik aku amik jer dulu selepas dia bagi papan iklan dia. Selagi tak bayar , aku tak up.. kan ? Hurmm..

Kalau takde duit , bagitau jer.. Aku ok je nak promote free.. Jangan buat cara gini.. Hurmm…

13 ulasan:

  1. Pitammn klu semua lps ni mtk bg free... Gn statmnt... Ben ashaari pn bg free... Ohhhhhzzz!!

    BalasPadam
  2. Tu yg susah tu kalau deal dgn org yg kuat nipu ni!

    BalasPadam
  3. tq bea ats sharing. peringatan utk kita bersama

    BalasPadam
  4. Ermm.. bila kita dah hilang kepercayaan kat orang tu, sampai bila2 pon susah nak percaya lg..

    Dkna setuju ngan k.zila..

    BalasPadam
  5. Tak faham orang yang suka tipu ni.. tak rasa bersalah ke. Ke hati dah hitam takde rasa apa2. Hmm

    BalasPadam
  6. Itu la manusia abang ben
    Suka ambik kesempatan atas kebaikan org lain..
    Dh kena sekali camni, memang kena beringat

    BalasPadam
  7. Sekala sekala kena bertegas. Too much bagi yang mengambil kesempatan.

    Ruqayya menulis.... Syoknya Kerja dari Rumah !

    BalasPadam
  8. Sekala sekala kena bertegas. Too much bagi yang mengambil kesempatan.

    Ruqayya menulis.... Syoknya Kerja dari Rumah !

    BalasPadam
  9. Apa pun setiap orang kena jujur..

    BalasPadam
  10. standard practice dlm bisnes akan bayar deposit dulu kan? at least 10-30% dari total payment. in case kalau deal x jadi or sebarang kemungkinan lain.

    mmg rezeki tu semuanya dari Allah. tu x dinafikan. tapi kita disuruh berhati2. bukan nak suruh jadi kejam.. just be extremely careful. you're dealing with normal human, not an angel.

    BalasPadam
  11. InsyaALLAH ada rezeki ikut lain tue...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009