Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 September 2014

Nasi lemak daun pisang !

 

Wife tak masak pagi ni . Dia nak cepat sebab ada meeting di pejabat. Aku tak kisah pon.. Dia masak , aku makan.. Dia tak masak , aku gi beli nasi lemak daun pisang yang sedap ni ! Hehehhe ..

Ikutkan dah lama aku tak makan nasi lemak yang dibeli kat restoran mamak berhampiran. Ada seorang lelaki setiap pagi akan hantar 2-3 trip nasi lemak ni ! Perghh.. laris siuttt ! Sapa kata payah nak cari rezeki kat Malaysia ni .. Nak ngan tak nak je kan ?

Aku pun beli la 2 bungkus untuk Qhaliff semalam.. Pastu dah kembali ketagih nasik lemak ni pulak .. Hehehe.. Skit tapi sedap ! Rugi pulak beli sikit semalam.. huhu

Harga ? Hurm… aku tak sure lak.. Tadi , aku beli 5 bungkus.. Bagi RM10 dan dia pulang RM3 ! Haaa.. kira la sendiri.. hahahaha … Aku gagal Matematik walaupun ada soalan bocor masa tadika dulu.. huhu..

Kat Malaysia ni , sapa pandai masak makanan tradisional , mmg untung besar ! Dah ramai tak reti masak makanan tradsional ni .. Contohnya ?  Contoh apa eh ? Tu kena tanya Mat Gebu .. Aku tak tau nama makanan ni.. aku tau makan jer ! Heee…

15 komen :

Asha Lya berkata... [Reply to comment]

Klau nasi lemak d bungkus daun pisang fuhh memg sdp

aisyah ahmad berkata... [Reply to comment]

wahh,tengok pun dah sedap. lame tak mkan nasi lemak nii :)

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Malaysia nie memang mudah cari rezeki. Zumal pernah buat macam2 utk jual, Alhamdulillah laku. Tapi makin senior ni makin tak larat ^_^

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

nasi lemak daun pisang memang sedap..

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

betul tu aben, la ni orang nak buat kenduri kawen pun dok cari lauk-lauk kampung. Cepat licin!! hehe :D

Sofu Hashim berkata... [Reply to comment]

Harum daun pisang dan aroma nasi lemak menaikkan lagi nafsu makan nasi lemak ni :) saya suka nasi lemak daun pisang juga

Ainim Suju berkata... [Reply to comment]

best nasi lemak daun pisang

HASRUL HASSAN berkata... [Reply to comment]

Sib baik tempat aku ni banyak lagi nasi lemak daun pisang .. nasi lemak tak berdaun pun banyak .. hee .. hoho .. :P

Allene berkata... [Reply to comment]

strees tgknya... tgh on diet ni... haa... kecur ayak liur... Kenapa Interior Design???

ummi aqilah (LM) berkata... [Reply to comment]

Sedap giler. Bau daun pisang mmg buat kita mkn x cukup sebungkus,(mmg x cukup pun abb sikit.hehehe)

Mar Mansor berkata... [Reply to comment]

saya suka nasi lemak daun pisang ni

ctfand berkata... [Reply to comment]

Abg ben kene try nasik lemak daun pisang kat presint 8, putrajaya tu..fuh...sedappp

Nora Karim berkata... [Reply to comment]

Hehehhe saya pun kalau tak masak pagi en hubby saya akan cari nasi lemak daun pisang cam gini... kat melaka ni jual rm1 je abg ben... hehhehe kadang2 ada yg jual 70sen sbb xde telur rebus...

hainom OKje berkata... [Reply to comment]

Rasanya tunggu terdesak dulu baru nak cuba berniaga ni....kalau tak duk relax goyang kaki ajelah lagi best hehe

Aishah Ahmad berkata... [Reply to comment]

Aroma daun pisang tu yg buat makin berselera makan nasi lemak alas daun pisang ni

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI