Nasi lemak daun pisang !

 

Wife tak masak pagi ni . Dia nak cepat sebab ada meeting di pejabat. Aku tak kisah pon.. Dia masak , aku makan.. Dia tak masak , aku gi beli nasi lemak daun pisang yang sedap ni ! Hehehhe ..

Ikutkan dah lama aku tak makan nasi lemak yang dibeli kat restoran mamak berhampiran. Ada seorang lelaki setiap pagi akan hantar 2-3 trip nasi lemak ni ! Perghh.. laris siuttt ! Sapa kata payah nak cari rezeki kat Malaysia ni .. Nak ngan tak nak je kan ?

Aku pun beli la 2 bungkus untuk Qhaliff semalam.. Pastu dah kembali ketagih nasik lemak ni pulak .. Hehehe.. Skit tapi sedap ! Rugi pulak beli sikit semalam.. huhu

Harga ? Hurm… aku tak sure lak.. Tadi , aku beli 5 bungkus.. Bagi RM10 dan dia pulang RM3 ! Haaa.. kira la sendiri.. hahahaha … Aku gagal Matematik walaupun ada soalan bocor masa tadika dulu.. huhu..

Kat Malaysia ni , sapa pandai masak makanan tradisional , mmg untung besar ! Dah ramai tak reti masak makanan tradsional ni .. Contohnya ?  Contoh apa eh ? Tu kena tanya Mat Gebu .. Aku tak tau nama makanan ni.. aku tau makan jer ! Heee…

15 ulasan:

  1. Klau nasi lemak d bungkus daun pisang fuhh memg sdp

    BalasPadam
  2. wahh,tengok pun dah sedap. lame tak mkan nasi lemak nii :)

    BalasPadam
  3. Malaysia nie memang mudah cari rezeki. Zumal pernah buat macam2 utk jual, Alhamdulillah laku. Tapi makin senior ni makin tak larat ^_^

    BalasPadam
  4. nasi lemak daun pisang memang sedap..

    BalasPadam
  5. betul tu aben, la ni orang nak buat kenduri kawen pun dok cari lauk-lauk kampung. Cepat licin!! hehe :D

    BalasPadam
  6. Harum daun pisang dan aroma nasi lemak menaikkan lagi nafsu makan nasi lemak ni :) saya suka nasi lemak daun pisang juga

    BalasPadam
  7. Sib baik tempat aku ni banyak lagi nasi lemak daun pisang .. nasi lemak tak berdaun pun banyak .. hee .. hoho .. :P

    BalasPadam
  8. strees tgknya... tgh on diet ni... haa... kecur ayak liur... Kenapa Interior Design???

    BalasPadam
  9. Sedap giler. Bau daun pisang mmg buat kita mkn x cukup sebungkus,(mmg x cukup pun abb sikit.hehehe)

    BalasPadam
  10. saya suka nasi lemak daun pisang ni

    BalasPadam
  11. Abg ben kene try nasik lemak daun pisang kat presint 8, putrajaya tu..fuh...sedappp

    BalasPadam
  12. Hehehhe saya pun kalau tak masak pagi en hubby saya akan cari nasi lemak daun pisang cam gini... kat melaka ni jual rm1 je abg ben... hehhehe kadang2 ada yg jual 70sen sbb xde telur rebus...

    BalasPadam
  13. Rasanya tunggu terdesak dulu baru nak cuba berniaga ni....kalau tak duk relax goyang kaki ajelah lagi best hehe

    BalasPadam
  14. Aroma daun pisang tu yg buat makin berselera makan nasi lemak alas daun pisang ni

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI