Perlu ke stroller untuk anak kecik kita ?

 

Gi Mothercare di Bangsar Shopping Centre. Ada sedikit urusan di sana.. Hurm.. Bila masuk dalam tu , tergamam jap wife ! Biasa dok gi Mothercare Alamanda jer.. Sekali tengok kat situ , besar giler ! Macam macam pilihan ada !

Dan bukan wife aku je tergamam.. Qhaliff pon sama !! Jadi rambang jap dia .. Berlari lari anak dia dalam tu ! Hahahah .. Abis semua dia nak kaut ..

 

Dan Zahra jugak nampaknya dapat menyesuaikan diri di situ.. heheheh ..

Urusan aku bermula .. Hurmmm .. Penerangan diberikan dan tanya je la apa aku nak tanya ..

Test letak Zahra dan Qhaliff.. Heheh.. Dua dua leh guna ni .. Ternyata Zahra lebih selesa di dalam tu manakala Qhaliff , masih jual mahal.. Ni perangai aku ni.. Berlagak skit awal awal.. Bila orang takde , baru nak ‘waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh’ pastu berebut !

Lagi pun , Qhaliff dok teruja dengan mainan yang ada di dalam tu .. Hehehe.. Daddy pon ‘teruja’ gak nak membayarnya !

Hurm.. Qhaliff dah nak masuk 3 tahun.. Perlukah dia gunakan stroller lagi ? Zahra camana pulak ? Mana lebih sesuai ? Guna baby carrier atau stroller ?

Berkenaan dengan harga pulak.. hurm.. ada yang kata stroller berjenama ni mahal giler ! Baik beli murah .. Aku ada dua dua .. mahal dan murah.. Bila guna , mmg ada beza.. Yang murah lak ( murah tu tak la murah gak..beratus ) , baru pakai jap .. tayar dah mula wat hal .. Rasa menyesal lak beli.. Hurm.. Selesa ? Qhaliff nak duduk jap je dalam tu ..

Perlu ke guna stroller ni ? Hurm… Apa pendapat korang ? Mana lebih berbaloi kalau beli ? Cam yang berjenama ni , ada jaminan bertahun dari segi hardware dan material.. Yang murah ni , rosak je.. buang.. Huhuhu…

15 ulasan:

  1. Ahahaha ..En ben..tepuk poket tanya duit

    BalasPadam
  2. better stroller kot...kalau baby carrier nie penat jugak nak bawak...kalau boleh dua2..heheh

    BalasPadam
  3. untunglahhh qhaliff n zahra.. hehehe

    BalasPadam
  4. Alah membeli..menang memakai bang.. :)
    Tahan lama...rasanya tidak lah membazir..dari beli yang murah..lepas tu rosak..beli lagi..

    BalasPadam
  5. tepuk poket, tanye selera.,. Beli jer mane yg berkenan di hati..alah membeli..menang memakaii..heheheh

    BalasPadam
  6. bagi sy stroller memang penting..sbb kalo nk g mn2 mmg ltk dlm tu jer.. tp kalo anak dh umo 3taun ke atas x erlu da stroller.hehe..sy beli stroller murah jer..

    BalasPadam
  7. kalau saya perlu guna stroller,sbb senang.. takperlu nak berdukung.hehehehe..

    BalasPadam
  8. Saya biasanya kalau baby guna baby carrier jer...but of course la makin lama makin lenguh tangan duk dukung...huhu...tapi carrier ni senang nak bawa especially kat tempat2 crowded. Stroller saya jarang sangat2 guna, tu pun untuk bawak yang 2-4 tahun...baby saya prefer dukung :)

    BalasPadam
  9. kalo sy better baby carrier... sbb sng nk bawa mana2 sbb ade tmpt yg x mesra stroller... tp male sure carrier tu ergonomic.. atau en ben boleh join group malaysian babywearers kat fb.. en ben boleh tengok betapa senangnya dgn carrier.. kalo kat umah ank x nk diletak pon still blh gendong ank smbil buat keje plus skrg ade carrier yg boleh digunakan dr new born.hingga toddler...

    BalasPadam
  10. Its better baby carrier.stroller susah nk bwk klu tmpat yg crowded

    BalasPadam
  11. saya ada dua2....tp byk pakai baby carrier....stroller kalo g shopping mall br pakai...kalo tak simpan je....hehehe

    BalasPadam
  12. saya ada dua2....tp byk pakai baby carrier....stroller kalo g shopping mall br pakai...kalo tak simpan je....hehehe

    BalasPadam
  13. dulu time anak sulung ada jugak beli, tp last nye kurang pakai. yg anak kedua pun cmtu xbrp nk guna sgt..last2 baru2 ni kami dah jual drpd tersimpan dlm stor tak guna baik jual.

    kami byk guna carrier / baby sling.kalu nk shopping tak perlu main tolak stroller, jln je terus kan senang..hehehe

    yang penting anak selesa mak ayah pun gembira..hehehe

    BalasPadam
  14. Bestnya. Rezeki zahra.

    Ada pro & con nya bila pakai stroller. Kalau gi tempat yg crowded, better babywearing. Kalau gi tempat yg banyak berjalan macam gi zoo negara ker, better bawak stroller. Mahal atau murah bergantung pada poket sendiri. Yg penting tak bulky, jimat bonet, ringan dan mudah untuk ibu² handle stroller bila en somi tak der. Iyerlah...org pompuan ni biasa nya dari bukak stroller sampai tutup stroller suma serah kat somi.

    BalasPadam
  15. Selalunya ibu bapa yg baru dapat anak first cam saya ni yg pening nak memilih..hahaha...
    Klu saya, jika dah ada stroller tu rasa x perlu beli baru... Klu baby saya lebih prefer baby carrier.... Senang nak bawak... Baby pon macam rasa dipeluk sentiasa.... Klu ada 2 anak mcm en.ben dan dua2 nak bawak stroller tu boleh.. Tapi macam rugi space dlam kete la...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009