Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 10 September 2014

Perlu ke stroller untuk anak kecik kita ?

 

Gi Mothercare di Bangsar Shopping Centre. Ada sedikit urusan di sana.. Hurm.. Bila masuk dalam tu , tergamam jap wife ! Biasa dok gi Mothercare Alamanda jer.. Sekali tengok kat situ , besar giler ! Macam macam pilihan ada !

Dan bukan wife aku je tergamam.. Qhaliff pon sama !! Jadi rambang jap dia .. Berlari lari anak dia dalam tu ! Hahahah .. Abis semua dia nak kaut ..

 

Dan Zahra jugak nampaknya dapat menyesuaikan diri di situ.. heheheh ..

Urusan aku bermula .. Hurmmm .. Penerangan diberikan dan tanya je la apa aku nak tanya ..

Test letak Zahra dan Qhaliff.. Heheh.. Dua dua leh guna ni .. Ternyata Zahra lebih selesa di dalam tu manakala Qhaliff , masih jual mahal.. Ni perangai aku ni.. Berlagak skit awal awal.. Bila orang takde , baru nak ‘waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh’ pastu berebut !

Lagi pun , Qhaliff dok teruja dengan mainan yang ada di dalam tu .. Hehehe.. Daddy pon ‘teruja’ gak nak membayarnya !

Hurm.. Qhaliff dah nak masuk 3 tahun.. Perlukah dia gunakan stroller lagi ? Zahra camana pulak ? Mana lebih sesuai ? Guna baby carrier atau stroller ?

Berkenaan dengan harga pulak.. hurm.. ada yang kata stroller berjenama ni mahal giler ! Baik beli murah .. Aku ada dua dua .. mahal dan murah.. Bila guna , mmg ada beza.. Yang murah lak ( murah tu tak la murah gak..beratus ) , baru pakai jap .. tayar dah mula wat hal .. Rasa menyesal lak beli.. Hurm.. Selesa ? Qhaliff nak duduk jap je dalam tu ..

Perlu ke guna stroller ni ? Hurm… Apa pendapat korang ? Mana lebih berbaloi kalau beli ? Cam yang berjenama ni , ada jaminan bertahun dari segi hardware dan material.. Yang murah ni , rosak je.. buang.. Huhuhu…

15 komen :

mama'snia berkata... [Reply to comment]

Ahahaha ..En ben..tepuk poket tanya duit

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

better stroller kot...kalau baby carrier nie penat jugak nak bawak...kalau boleh dua2..heheh

mOoN IzzaN berkata... [Reply to comment]

untunglahhh qhaliff n zahra.. hehehe

Zafira Nabilah berkata... [Reply to comment]

Alah membeli..menang memakai bang.. :)
Tahan lama...rasanya tidak lah membazir..dari beli yang murah..lepas tu rosak..beli lagi..

juls julie berkata... [Reply to comment]

tepuk poket, tanye selera.,. Beli jer mane yg berkenan di hati..alah membeli..menang memakaii..heheheh

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

bagi sy stroller memang penting..sbb kalo nk g mn2 mmg ltk dlm tu jer.. tp kalo anak dh umo 3taun ke atas x erlu da stroller.hehe..sy beli stroller murah jer..

lovely berkata... [Reply to comment]

kalau saya perlu guna stroller,sbb senang.. takperlu nak berdukung.hehehehe..

Najdah Mohammed Hussain berkata... [Reply to comment]

Saya biasanya kalau baby guna baby carrier jer...but of course la makin lama makin lenguh tangan duk dukung...huhu...tapi carrier ni senang nak bawa especially kat tempat2 crowded. Stroller saya jarang sangat2 guna, tu pun untuk bawak yang 2-4 tahun...baby saya prefer dukung :)

lavender ungu berkata... [Reply to comment]

kalo sy better baby carrier... sbb sng nk bawa mana2 sbb ade tmpt yg x mesra stroller... tp male sure carrier tu ergonomic.. atau en ben boleh join group malaysian babywearers kat fb.. en ben boleh tengok betapa senangnya dgn carrier.. kalo kat umah ank x nk diletak pon still blh gendong ank smbil buat keje plus skrg ade carrier yg boleh digunakan dr new born.hingga toddler...

HuNNy berkata... [Reply to comment]

Its better baby carrier.stroller susah nk bwk klu tmpat yg crowded

Syasya Harun berkata... [Reply to comment]

saya ada dua2....tp byk pakai baby carrier....stroller kalo g shopping mall br pakai...kalo tak simpan je....hehehe

Syasya Harun berkata... [Reply to comment]

saya ada dua2....tp byk pakai baby carrier....stroller kalo g shopping mall br pakai...kalo tak simpan je....hehehe

hadina berkata... [Reply to comment]

dulu time anak sulung ada jugak beli, tp last nye kurang pakai. yg anak kedua pun cmtu xbrp nk guna sgt..last2 baru2 ni kami dah jual drpd tersimpan dlm stor tak guna baik jual.

kami byk guna carrier / baby sling.kalu nk shopping tak perlu main tolak stroller, jln je terus kan senang..hehehe

yang penting anak selesa mak ayah pun gembira..hehehe

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Bestnya. Rezeki zahra.

Ada pro & con nya bila pakai stroller. Kalau gi tempat yg crowded, better babywearing. Kalau gi tempat yg banyak berjalan macam gi zoo negara ker, better bawak stroller. Mahal atau murah bergantung pada poket sendiri. Yg penting tak bulky, jimat bonet, ringan dan mudah untuk ibu² handle stroller bila en somi tak der. Iyerlah...org pompuan ni biasa nya dari bukak stroller sampai tutup stroller suma serah kat somi.

Muhammad Khudri berkata... [Reply to comment]

Selalunya ibu bapa yg baru dapat anak first cam saya ni yg pening nak memilih..hahaha...
Klu saya, jika dah ada stroller tu rasa x perlu beli baru... Klu baby saya lebih prefer baby carrier.... Senang nak bawak... Baby pon macam rasa dipeluk sentiasa.... Klu ada 2 anak mcm en.ben dan dua2 nak bawak stroller tu boleh.. Tapi macam rugi space dlam kete la...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI