Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 14 Disember 2014

Berpendapatan melalui Whatsapp !

 

Post gambar di Whatsapp .. Dah setting tamo auto download tapi jari jemari ni gatal nak klik download sebab tertanya tanya , gambar apa tu ??? Kalau tak best , takkan kawan kita beria uploadkan di Whatsapp kan ?

Tengok imej , samar samar . Aiseyman.. Macam best jer.. Macam best jer .. Nak download ke tak eh ? Kuota 1GB je ni.. Dah dapat mesej 70% guna ! Entah entah dah abis pon.. Kalau dah abis , 10kb persamaan 10 sen .. kalau 68KB ?? Dah 68 sen ! Ni baru gambar.. kena lak kawan upload video ??? Perghhh.. Beratus ratus KB .. dah tentunya kredit banyak abis ! Pulangan dari intenet , takde ! Dok perabih duit gitu jer ! Hurmmm..

Bila dah download.. Sekali gambar makan ! Eh , ko nak belanja aku makan ke ?? Jawapannya ? Tak la.. Aku nak bagitau apa aku makan tadi !

Perghhh.. Berasap tak ? Yeargh.. Inilah realiti yang perlu dihadapi sekarang .. Nak marah , tak boleh.. kawan kawan tersayang ! Nak tak nak , redha je la.. Kan ? Senyum.. Tanpa mereka , tak berseri handphone mahal kita ! Huhuhuh..

Alang alang dah tengok gambar makanan.. Tanya la beli mana .. berapa harga ? Kan ? Kang bagus buat bisnies dari Whatsapp.. Hahahaha .. Promosi produk melalui Whatsapp.. Internet mahal skang bang ! Rasanya dah ada kan ?

 

0 komen :

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI