Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 1 Disember 2014

Kenapa patut boikot CELCOM ?

 

Dulu aku sayang CELCOM tapi dalam dua minggu ni ,CELCOM menduduki carta tertinggi senarai perkara yang aku benci selain lipas dan orang yang suka tikam belakang !

Ok.. isu utama ialah CELCOM ! Awal pagi tadi , aku dah dpt mesej yang membawa kepada kegeraman terakhir ! Dan aku nekad, Celcom ni memang layak untuk wat call jer .. seperti dulu dulu !

" RM0 Anda telah guna RM3 (bayar-bila-diguna@50sen/50kb).Utk elak caj bayar-bila-diguna,langgan pelan Internet &dail *118# sekarang! ".

Disusuli dgn ..

" RM0 Anda tlh guna RM10(50sen/50kb).150MB Internet percuma tlh dikrdt ke akaun anda,sah hgga 11.59PM.Dail *118# utk lggn pelan Internet &elak caj byr-bila-diguna ".

Tak lama kemudian …

"RM0 And tlh guna 150MB percuma.Internet byr-bila-diguna hanya boleh diakses selepas 11.59PM.Utk terus layari Internet,lggn pelan Internet &dail *118# skrg! “.

Aku try top up sebab aku nak buat kerja weh ! Tak bolehhh ! Dia kata boleh akses selepas 12 malam ! Huk alohhhhh .. Memang cari pasal betul !

Ok , fineeeee !! Malam ni aku nak gi Maxis Centre .. Aku nak amik pakej broadband yang pernah aku langgan dulu ..

Bila abis kuota , line cuma jadi 128kbps jer ! Bukan terus makan kredit pengguna atau tambah caj dalam tu ! Sepatutnya ini tidak berlaku terutama pada pengguna setia Celcom !! Patut perlu ada ‘simpati’ bila pengguna dah langgan lebih dari RM100 hanya untuk beli kuota internet ! Bukan terus sedap telan duit pengguna !

Selain dari Maxis Broadband untuk aku guna bila travel , aku akan langgan Unifi semula. Rasanya nak pasang jugak IPTV di rumah.. Senang cerita ! Astro ? Macam nak kena potong jer.. Sama gak tuuu wat perangai.. Main naik je harga tanpa amik pedulik rungutan pengguna !

Hurmm.. Bye bye CELCOM .. Jangan sampai senasib dengan McDonald dah la yer nanti ! Bukan aku sorang je merungut ! Ada sorang rakan FB juga turut up status mengenai Celcom ..

Bila korang nak boikot Celcom?!!

Servis macam celaka, bila nak minta bantuan operator bertugas, dicas pulak kita ni 50 sen. Itu dah celaka! Ibarat orang tengah susah atau sakit, yang datang menolong minta upah pulak!!! Tak ke sial macam tu!!!

Wei CELCOM, company korang jangan jadi sial dan babi sangat. Apa korang ingat kami ni guna khidmat kamu tanpa bayaran?!!!

Dah2 laa guna CELCOM!!! SALAH KITA JUGA SEBAB TAK PERNAH BOIKOT SECARA KERAS DAN TEGAS. “.

21 komen :

izzeyda berkata... [Reply to comment]

Dah lama tak guna Celcom.. kalau saya pun mau cut trus line tuh bila jadi macam nih..

member movie berkata... [Reply to comment]

O baru saya faham...Terima Kasih Atas Maklumat

indah hiasan berkata... [Reply to comment]

sy pon pengguna celcom..asik loading dari td..baru minggu lps bayr..online pon jarang..tp kelajuan dh same taraf dengan siput khinzir..

EjamOthman berkata... [Reply to comment]

Ya dah sampai masa kita kempen ramai2 boikot Celcom...biar mereka sedar dan insaf.

nyra iera berkata... [Reply to comment]

Sy poon terkena jugak!!!time nak mintak tlg operator..xsngka dah kne cas even rm0.50 je pon..tu pon duit@kredit yg buleh bersms n call sesape time urgent tau!!

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

Memang kena boikot....mgkn ade kesedaran dr pihak mereka.

amir zahari berkata... [Reply to comment]

Maka tahu sudah la lipas, yang Ben Ashaari benci mereka..hahahaha

Mieza Everdeen berkata... [Reply to comment]

dulu saya guna celcom untuk internet, memang bagus xde masalah dan agak berbaloi bagi seorang student/blogger. tapi tiba2 saya tak boleh langgan internet, pegi blue cube dia kata takde apa masalah. keputusannya : celcom bermasalah dan staf mereka sendiri tak tau apa masalahnya. sampai sudah saya tukar kepada maxis untuk internet kat phone. memang serik dengan celcom ni.

Mieza Everdeen berkata... [Reply to comment]

dulu saya guna celcom untuk internet, memang bagus xde masalah dan agak berbaloi bagi seorang student/blogger. tapi tiba2 saya tak boleh langgan internet, pegi blue cube dia kata takde apa masalah. keputusannya : celcom bermasalah dan staf mereka sendiri tak tau apa masalahnya. sampai sudah saya tukar kepada maxis untuk internet kat phone. memang serik dengan celcom ni.

Pika Tajima berkata... [Reply to comment]

terkena jugak..amik sampai 6 ringgit..nak tukar ke umobile pulak

kenny977world berkata... [Reply to comment]

Celcom dah guna sistem baru.Kalau kuota data dah habis tapi internet masih on maka kredit akan ditolak berdasarkan Pay- as-you-use,dah tak mcmm dulu dah. Saya pun dah naik geram dengan celcom.

kenny977world berkata... [Reply to comment]

Cuba baca artikel yang saya tulis ini...
http://kenny977.blogspot.com/2014/11/perubahan-sistem-baru-celcom.html

Cat Women berkata... [Reply to comment]

saya pun tengah bengang dengar celcom!

timm bill berkata... [Reply to comment]

celcom dlu ok, pastu mcm mkin teruk..sekarang guna yes utk internet, phone pulak guna mxis punya..huhu..

salmiah awang berkata... [Reply to comment]

celcon broadband basic saya ni masih berfungsi dengan jayanya.Pantang larang dia kalau tengok u tube walau sekali dua pun.Cepat sangat habis koata.Terpaksa buat penjimatan.
yang geramnya,depa ni bukan alasan koata aje.Walaupun baru lepas bayar pun ,kalau nak lembab tu,lembab tahap gaban jugak.

aKSARAfENDI berkata... [Reply to comment]

menyesal guna celcom..sya alami bnda yg sama

Johan Harith berkata... [Reply to comment]

bagus abg ben, setakat ni sy guna maxis mifi takde masalah. maxis mifi yg sy guna tu 21mbps kelajuan dia. klu download movie size 2gb dlm masa sejam dh abis download. biasa sy buat time off peak hours la. kul 2 pagi bangun jap semata2 nk download, huhuhuhu. Klu time siang just buka fb, google, youtube je la. agak berbaloi drpd wimax yg unlimited tp kelajuan mcm tuttttttt

Tentang Kita berkata... [Reply to comment]

buat masa nie saya setia dgn CELCOM sebab area umah saya kat Meru,Klang tu line tu jer yg ok...kalau MAXIS, DIGI memang susah nak ada line dlm umah kena kuar gi lepak kat pagar depan umah baru dpt line lain...wlpn kadang kala sakit hati ngan CELCOM tetap tabahkan hati jgk

Zaujah Naza berkata... [Reply to comment]

Guna Celcom utk call dan sms jer..utk internet mmg dah lama reject..lebih suka guna DiGi utk surf internet

Salhah Suhot berkata... [Reply to comment]

Try la onexox. Betul internet x unlimited, tapi syarikat x curi kredit pelanggan suka2. Habis kuota,automatik off data

Azhari Azmi berkata... [Reply to comment]

ben, ni ayie. untuk internet from hp, better gunakan digi ataupun onexox. kalau ada akaun SSH, lagi best. internet semuanya percuma.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI