Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 23 Disember 2014

Sebelum aku ditinggalkan isteri tercinta ..

 

Awal pagi.. dia bangun.. kemas rumah ! Tidur lebih awal dari aku , setiap malam. Aku tidur lewat.. sebab Qhaliff masih berjaga.. Rasanya hampir kul 4 pagi dia tidur..

Kul 6 pagi , aku dengar wife dah berkungfu di dapur. Aku , dah berada di sebelah Zahra dan Qhaliff.. Pastinya aku dan Zahra akan berlawan menolak.. Dia pun pandai dah berebut tempat tidur.. Pernah gak aku makan ‘tendangan tanpa bayang’ dari Zahra sewaktu memasing lena tidur !

Dan pagi ni , wife sediaka sarapan pagi , tengahari dan petang.. Ayam masak kurma untuk aku dan Qhaliff.. Huhuh.. Tak yah gi beli kat luar dah.. Jimat 40 sen !

Selain dari ayam masak kurma .. Alhamdulillah..

Carilah isteri yang RAJIN.. Bukan sekadar TAHU tetapi RAJIN.. Bila rajin , apa jua yang tak tau akan jadi tahu… berbeza dengan TAHU tapi malas !

8 komen :

Jueliza Jamani berkata... [Reply to comment]

menyelerakan.. abg ben just panaskan jer masakan tu.. lepas tu abg ben g bersilat dengan anak2 yer..

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

salute utk sume superwomen..! cayalah..!

Sheila Salim berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum abg ben. fuhh mencabar betul. sheila masa weekdays je camni. letih tapi berbaloi tengok anak suami rasa air tangan sendiri ~~~

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Setuju ayat last tuu....!!
Bila dlm diri ada sikitt 'rajin' , boleh ajer belajar macam2 menu dari blog Che Mat.
Ppsst >>>> sedapp.lauk tuu~

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

alamak..segannya.. masih seorg yg isteri yg malas jarang masak untuk suami.. lagi2 sarapan pagi.. aiseymen.. Wake up!!

Mayang ABDUL RAZAK berkata... [Reply to comment]

sama le akak, bersilat di dapur pepagi utk siapkan makanan anak2... at least sarapan + 1 mata lauk utk depa balik sekolah nanti.. kalau cuti sekolah mmg siap masak untuk anak2.... itu lah pengorbanan ibu bekerja...

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

saya tak tahu tp rajin. haha

Zunainah Selamat berkata... [Reply to comment]

sentap makk.. okeyhhh kene tahu dan buat tahu walaupun tak tahu hehe.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI