Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Oktober 2015

UNIVERSAL STUDIO JAPAN–The Wizarding World of Harry Porter

 

Ok..sambung dari entri UNIVERSAL STUDIO JAPAN – Minion Plaza. Bagi yang belum baca , sila baca dulu yer.. hehehe.. Kang tak paham apa apa lak..  Dan bagi yang nak baca , sila berlapang dada.. Ni bukan entri poyo atau berlagak mahupun entri berunsur negatif. Ini entri menceritakan kembali pengalaman berada di negara orang , baru baru ini.. Moga bermanfaat buat semua.

Teruja ! Tu yang boleh aku katakan.. Sangat teruja ! Berada di lokasi The Wizarding World of Harry Porter ni membuatkan aku seolah olah berada di zamannya. Segalanya set direka dengan begitu sempurna.

DSC01801DSC01811DSC01813DSC01817DSC01819

Destinasi kitorang ialah Hogwarts – Schools of Witch And Wizard..

image

DSC01853

Kenapa nak gi sini ? Kitorang nak menikmati satu pengalaman baru yang tak mungkin dapat dirasai di Malaysia atau mana mana taman tema di dunia ini ! Hanya di sini sajaaa ! Hehehehe… Memang best giler !

Ok.. setiap pengunjung akan beratur panjang untuk merasai detik detik pengalaman ni ! Hehehehe..

imageimage

Masuk.. duduk dan enjoy ! Hahahaha.. Real ok !! Macam naik penyapu sakti tuu.. dia punya pengerakkan memang 3D laaa.. kecut perut mengalahkan naik roller coaster ! Memang laju sungguh laaa… walhal ??

image

Memang best sangat ! Rasa macam nak naik lagi .. tak puas gituuu ! Huhuhu..

‘Pengembaraan’ diteruskan lagi dengan menikmati air yang cukup popular dalam filem ni .. Butter Beer !! Rasanya memang sedap.. Heehehe.. Rasanya aku leh buat sendiri kat rumah je pon tapi feeling minum mengadap istana ahli sihir ni buat menambah feel lagi la.. ditambah dengan cuaca sejuk ketika ni.. hahaha ..

DSC01857DSC01860

Selesai bahagian ni.. Masa untuk makan malam… hehehe.. Nanti sambung lagi eh..

16 komen :

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

Seronoknyaaaa.. Enjoy the moment..")

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

best! dapat tengok gambar pun jadi leee :D

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

wow bestnya

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

betul tu anim,tak dapat gi,tengok gambar pun jadi..enjoy jugak kan..hehehe

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

3D show to game quidditch ye? Bestnyaaa! Mmg suka sgt harry potter. Semua movie nya i tgk. Buku je tak baca hehe

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Mesti kepuasan berganda sebab real depan mata..alhamdulillah rezeki abg ben.

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh jeles nya.. nk jugak pi sna hihih

Azura Rahman berkata... [Reply to comment]

Start ngompol duit...nak gi sana.. jelus nengok ben...

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Tu ritu nk tnya.. abg ben mnum apa tu..hahah terjwap sudahh

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

alaaa x puas tgk gambar sikit sgt la aben...nanti upload byk2 sikit hehehhehe teruja nak tgk hahhaha

firdaus radzi berkata... [Reply to comment]

jeles jeles jeles jeles....huh...

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

sungguh tak tahu wujudnya tempat macam ni. memang minat giler dengan cerita harry potter ni. Ish!

Shila Azizi berkata... [Reply to comment]

sekali pandang air butter beer tu mcm rootbeer je...

Ema Johari berkata... [Reply to comment]

apa rasa air tu..kaler mcm air teh O je

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

Bestnyaaaa..jeles.. ;)

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

jeles betul dapat ke hogwarts... sebagai peminat harry potter tegar saya jeles!!! hehehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI