Penat la tengok bil elektrik tinggi gini !

Bil elektrik datang lagi. Aduh.... Wife tengok aku. Dia pandang aku punya charger.. plug plug yang aku selalu guna ! Huhuhuh.. Aku kah yang bersalah ?? Hahahaha.. Adeh... Aku pon jimat abis dah ni. Bukan salah aku ni. Mesti ada kat mana mana 'kebocoran' elektrik berlaku ni !
Kononnya laaaa ! Huhhhh...
Tapi kan.. aku rasa elektrik yang mengalir ni macam air gak la.. Mesti ada mana mana 'paip' besar yang melepaskan arus yang tinggi tapi penggunaannya kecil jer ! Tu logik aku la.. hahaha... Kan ? Haa... Kalau mentol , tukar kepada watt lebih kecil kan ? Tapi pencahayaannya agak turun juga la , kan ?
Ni bil aku bulan ni.. memang garu kepala la.. Bulan lepas lebih kurang jer..
Dikatakan antara puncanya...aku punya semua tu !

Bil bulan ni.. hampir ketuk dahi tengok... tiap bulan ketuk dahi dah pon sebenarnya. 
Tapi kali ni , aku tak sempat sebab ada kawan private message aku. Dia tanya aku samada berminat tak untuk mengurangkan bil elektrik di rumah aku ? Giler ke apa tak nak ? Hahahaha.. Tentulah nak woooo... 
Aku tanya dia camna ? Dia kata aku kena pasang satu alat. Soalan seterusnya , apakah TNB tak kacau nanti ? Dia jawab TAK PON. Team mereka dah tanya pon pada pihak terbabit dan menda ni bukan semalam baru beroperasi.. dah bertahun.. sejak 2007 lagi katanya. 
Aku senyum. Kalau gitu , ok la. Pastinya ini satu berita baik buat wife aku.. Heee... Yelah , dia yang bayar bil... hahahha... Aku tanya dia , produk apa ?
i-POWER  - " Alat penjimatan tenaga berteknologi tinggi ini dicipta khusus untuk kawasan yang menerima bekalan voltan 200V - 240V. Ia boleh meningkatkan Faktor Kuasa (Pf ) semua perkakasan rumah anda dan mampu mengurangkan penggunaan tenaga elektrik " .
Aku kata OK JER. Dan set masa.. dia datang bawa produk dan buat pemasangan. Tak susah pon nak pasang kalau orang tu ada kemahiran serta pengalaman dalam bidang elektrik. Ikut je arahan. Tapi nak selamat , guna la yang pakar !


Dan pemasangan dibuat serta-merta. Jangan tunggu lama lama...
Dalam setengah jam , siap !
Alhamdulillah.. Makanya tunggu la dua tiga bulan untuk nampak keberkesanannya... Yer , agak lama sedikit sebab nak stabilkan voltage penggunaan. Kemudian baru nampak pengurangannya.. Gitulah aku difahamkan. InshaAllah. Tapi jangan la pulak , pasang je menda ni terus upkan lagi penggunaan elektrik cam tambah aircond dan sebagainya.. pastu kata tak kurang tapi makin up ! Eh ??? Jangan ukur gitu.. Memang la tak nampak pengurangan malah penambahan..
Ok... kalau korang tak confident , tak pe.. aku tak suruh pon korang beli ! Hahahaha.. Aku cerita yang aku pasang dah ! Pastu bila berjaya dan ada pengurangan sekitar 20-50% , aku bagitau lain eh ? Confirm aku cerita di dalam blog ni gak ! Aku kan mat kepoh.. hahaha.. 
Harga i-Power ialah RM805.60. Kalau jadi member , dapat murah lagi katanya. Harga tak termasuk pemasangan yer.. Kalau nak tau dengan lebih lanjut , sila :
Whatsapp /Call  : 0172182999 / 012-4338082

Ok.. kepada pembeli i-POWER melalui aku ni , korang berpeluang untuk menyertai cabutan bertuah yang mana hadiah utamanya ialah percutian ke Resort Air Panas, selama 3 hari 2 malam ! Bagaimana caranya ? Mudah jer pon... :

  1. LIKE Facebook ILHAM PINTAR RESOURCES
  2. REPOST mana mana posting berkenaan i-POWER
  3. Tulis caption yang menarik kemudian sila guna 2 hastag berikut
    • #ilhampintar
    • #iPintar
Mudah je pon kan ? Ok.... Tu je la... Berkenaan dengan i-POWER , aku akan kembali lagi selepas 2 bulan bersama keputusan selepas penggunaan. Bagi yang nak bertanya mengenai produk ni atau nak juga pasang tanpa tunggu aku punya result atas sebab percaya pada testimoni , boleh whatsapp ke kedua dua nombor berikut : 0173182999 / 012-4338082


Tak cuba , tak tau kan ? Sekurang-kurangnya ada gak usaha dari tengok bil tu terus melambung. kan kan ?

15 ulasan:

  1. seram sunggoh tengok plug guna banyak tu.
    pheww..
    jangan lupa share bil lpas guna ni ben.

    BalasPadam
  2. wow! jimat sangat ni.. harus dapatkan..

    BalasPadam
  3. Nak tengok jugak keberkesanannya nanti. Sebab sebelum ni pernah jugak pakai satu jenama ni tapi tak berkesan.

    BalasPadam
  4. Boleh pasang kat kelantan tak ? Atau lokasi pemasangan tu terhad kat lembah klang je?

    BalasPadam
  5. Nak try la juga..bill elektrik kat umah mmg tinggi

    BalasPadam
  6. Tunggu next review Aben in 3 months.. Pastu boleh propose kat incik suami..

    BalasPadam
  7. Menarik gak! Bil letrik rumah aku pun tinggi!!

    BalasPadam
  8. Klj bagus produk ini boleh cuba nanti.. Hihihi

    BalasPadam
  9. Bagi pengusaha-pengusaha IKS yang banyak menggunakan tenaga ekektrik boleh tak guna..boleh membantu jugakan walau tak banyak..kurang juga angka pada jumlah perlu dibayar tu..

    BalasPadam
  10. Menarik,kalau betul boleh kurangkan bil berbaloi la pakai.

    BalasPadam
  11. Nanti bgtau bil berkurangan tak..kalau ok nak guna

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI