Kenapa sibuk sangat nak kasi susu ibu ?

 

Dulu kan , sbb ada baby kan atau lebih tepat sewaktu jahil bab susu ibu ni walaupun kat sekolah dah belajar dan juga sendiri pon selalu minum susu tapi tu susu berprotein tinggi , aku anggap susu ibu ni cam susu biasa je ..

Setelah kehadiran Qhaliff dan juga perkongsian maklumat dari rakan pembaca blog dan juga alam maya seperti Facebook dan Twitter , aku semakin memahami kepentingan menyusu ibu. Bahkan si anak mmg rapat giler ngan ibunya walaupun yang bagi susu tiap tiap hari tu bapak dia yang jadi Mr. Mama ni haaa .. Ada mak dia , baru leh tidur lena tanpa didodoikan !

image

Ini baru skit je ..Sebenarnya , banyak lagi kelebihan susu ibu ni .. Hurm.. Kuasa Allah .. Sapa sangka , susu  yang keluar dari tubuh badan seorang ibu mampu membesarkan si bayi yang sebesar ibu jari hingga mampu berjalan serta melindunginya dari pelbagai penyakit berjangkit ..

 

Sumber :

image

13 ulasan:

  1. sebab 2 anak2 sya menyusu susu ibu smpi mereka berhenti sendiri

    BalasPadam
  2. terima kasih berkongsi kelebihan yang baik ini..sangat bagus!

    BalasPadam
  3. mm..susu ibu memang bagus..tapi ada juga ibu yang tak bernasib baik dan xde kesempatan nak menyusukan baby :(

    BalasPadam
  4. semoge Annaila pun dapat minum susu mamanye smpai 2 taun...tp smlm baru beli susu formula...acane tu..??hahaha...:p

    BalasPadam
  5. thx BA sbb jd follower. =) malu i *.*

    BalasPadam
  6. tahniah sebab semakin ramai suami yang faham mengenai kepentingan susu ibu. saya sendiri menyokong susu ibu. anak saya dah 1 thn tpi masih lagi minum susu ibu walaupun saya bekerja.

    BalasPadam
  7. sbb tu jgk sy sanggup berhenti kje sbb nk mnyusu baby n jga sndri ank2..
    tq abg ben ats info ni.

    BalasPadam
  8. susu ibu adalah susu terbaik...!!

    BalasPadam
  9. very cute bila bapak yang tulis pasal breastmilk..spread the good info..moga lebih ramai orang sedar..=)

    BalasPadam
  10. Salam Ramadan,

    Susu ibu ciptaan Allah swt. Saya sokong breastfeed. Saya sendiri tengah berusaha keras breastfeed anak saya yg ke-2. w/pun bekerja, tidak menjadi penghalang untuk saya mencapai azam saya nak bf kan anak hingga usia 2 tahun or at least 6 bulan.

    terima kasih kepada saudara kerana menyokong penuh breastfeed. tahniah! :)

    BalasPadam
  11. memang besar ciptaan ALLAH.... sb tu pentingnya susu ibu kepada bayi...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/sentap-ramadhan-aurat.html

    BalasPadam
  12. semoga ramai bapa-bapa di luar sana sedar kepentingan susu ibu dan menyokong kuat ibu-ibu yang menyusukan :)

    BalasPadam
  13. assalamualaikum abg ben.selamat berpuasa. =)
    byk betul kelebihan susu ibu nie.sangat menakjubkan ciptaan Ilahi.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.