Bila pulak dahi Qhaliff lebam ? - BEN ASHAARI

Bila pulak dahi Qhaliff lebam ?

 

DSC_0753

Ah , sudaaahhh … Mana datang lebam kat dahi dia tu ??  Tapi bila aku tengok gambar lain , takde pulak ! Ahhh .. sudahh … apahal lak ni ?

DSC_0755

Teringat komen kawan di entri yang lepas , ‘ kalau biarkan kamera dslr ni lama lama , berabuk (dust) atau fungus ’ .. Takkan kot dah kena ?? Alahai  kameraku ni ..

Aku pon check semula .. Try amik gambar kat kertas putih , ternyata ada dot hitam tuuu lagi .. Dan pada gambar Qhaliff lak ..

image

Hurmm.. Nak guna blower , aku takde .. Esok nak kena g NIKON ALAMANDA untuk mintak tolong .. Sudikah mereka atau mereka akan suruh aku ke NIKON CENTRE di Berjaya Times Square untuk buat maintenance ? Oh, tidakkk …

Leceh gak main dslr ni eh ? Huhuh …

9 ulasan:

  1. Wah... macam real pulak 'lebam' tuh. Hehe...

    I ada sebijik kamera SLR model Yashica FX Super 2000. Dah bertahun tak dijenguk dalam beg kamera. Entah-entah lensanya dah penuh dengan kulat!


    Terbaru dari Logokoko:

    [U] Tips #01: Cara pegang paku kecil

    [U] Bumper tertanggal dan tertinggal atas jalan

    [18SX] Rawatan hipnosis

    BalasPadam
  2. Agak cerewet ini DSLR.. tp y pasti pose Qhaliff tetap comei.. ^^

    BalasPadam
  3. makin bum2 lah Qhaliff kemetot ni..

    BalasPadam
  4. kalau nak joint group DSLR Percuma boleh la bagi tau... kite g same2 outing....

    BalasPadam
  5. abg ben.. comel betol lah qhaliff ni.. rambut terpacak2..

    BalasPadam
  6. ingatkan betul2 lebam tadi.. rupanya kesan dari DSLR abg Ben rupanya...

    BalasPadam
  7. haaa, dh naik kulat ke abg ben.. x leh smpn lma rupanya..

    BalasPadam
  8. heh heh heh..
    boleh jadi kes dera ni..=p

    BalasPadam
  9. lahh.. ingatkan ape tadi. Kihah pun ada gak DSLR satu.. Tapi, tak guna sangat sebab fokus untuk UPSR. Mungkin lepas result keluar boleh guna semula :P takut gak kalau2 ada fungus sebab tak guna sangat. hehehe

    p/s : tapi yang penting, cara menjaga, menyimpan DSLR ni untuk elak daripada fungus.. ada caranya tapi malas nak taip. ahha

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.