Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 26 Disember 2014

Terima kasih Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia

 

Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia

Antara page di Facebook untuk aku dapatkan perkembangan terkini mangsa banjir di beberapa buah negeri terutama di pantai timur.

Kelantan , sewaktu banjir ..

 

Beberapa keping gambar kesan banjir di Gua Musang , Kelantan sungguh menyayat hati aku. Aku yg tengok pon dah nak berair mata .. inikan pulak mereka yang tinggal di sini ! Huuurmm..

Allahu Akhbar.. Moga mereka tabah dan bersabar. Mari kita sama sama bantu mereka ini. Kalau tak boleh pergi untuk jadi sukarelawan , boleh saja bagi sumbangan dalam bentuk lain .. seperti pakaian ,keperluan dan kewangan ..

BERMULA PADA 26 DISEMBER 2014 (Jumaat) hingga 28 Disember 2014 (Ahad) Pengumpulan sumbangan makanan dan baju-baju terpakai untuk mangsa banjir di Terengganu dan Kelantan akan di adakan di HQ Putrajaya. Bagi yang berhajat melakukan sumbangan tuan/puan boleh berhubung dengan pegawai bertugas di Bilik Gerakan Banjir Pusat JBPM di Putrajaya ditalian 03 8888 0964 - Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia (Fire & Rescue Department of Malaysia)

3 komen :

misz sheyla berkata... [Reply to comment]

memang teruk...kampung saya yang tak pernah bnjir pun sampai nmpk bumbung je skang ni...dulu pling teruk banjir sampai buku lali je air naik...T__T skang ni nk contact family kat pusat pemindahan pun dah tak dapat..

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Moga semua mangsa banjir selamat dan bantuan dipermudahkanNYA..

afeb pilah berkata... [Reply to comment]

ya allah....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI