Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 14 Mei 2016

ZTE BLADE v7 LITE , bagi mereka tercari telefon pintar bajet !

 

ZTE ?? Tak pernah dengar pon ?? Rilekss.. ZTE bukan baru dalam dunia teknologi ni.. Lama dah woo ! Sebelum ni aku pernah guna mobile broadband ZTE dan berpuashati laa.. Dan ada banyak lagi produk keluaran ZTE ni.. bukan syarikat baru yer..

Kemudian bila dapat tau ZTE akan mengeluarkan telefon pintarnya sendiri , aku antara mereka yang teruja nak mengunakannya. Bukan apa , pastinya produk ZTE akan lebih bajet berbanding produk yang lain tetapi punya kualiti yang tersendiri.

Ok.. ZTE BLADE v7  LITE di tangan aku sudah ! Camana ?? Ok ke tak ? Apa spesifikasinya ???

image

image image

Dengan menggunakan skrin bersaiz 5 inci , sistem operasi Android Marshmallow 6.0 serta punya sistem sekuriti finger print yang mampu membuka kunci dalam masa 0.03 saat pastinya ZTE Blade v7 LITE ni mendapat perhatian korang..

image

image

Bukan apa , sekarang kalau diperhatikan kebanyakkan telefon pintar dah bersaiz besar hingga agak payah nak simpan dalam poket ! Denga saiz begini dan cuma setebal 7.9mm , memang selesa sangat berada dalam poket seluar terutama lelaki !

image

image

Kamera.. Ok , ada dua kamera. 13 megapixel di belakang dan 8 megapixel di depan serta punya flash yang mana bagi aku , dah memadai terutama buat mereka yang ingin menyimpan gambar sebagai kenangan.

image

image

image

Bukan apa , dengan harga RM699 korang tak leh la nak bandingkan dengan jenama telefon pintar yang jauh lebih mahal dari yang ni. Bagi aku , ZTE Blade V7 Lite ni boleh dijadikan telefon ke dua peribadi atau hadiahkan pada anak kita… ok la kan ?

Bateri ..2500 mAH dengan 2GB RAM , 16GB memori dalaman serta  1.0GHz quad-core processor. Kalau tanpa group whatsapp yang banyak , inshaAllah dapat tahan sehingga lebih 24 jam dan tak hang ! Secara jujurnya , Whatsapp ni suka betul kasi masalah walaupun beri banyak kesan positif ! Huhuh..

Dual Sim ! Ini penting yer.. Aku dah alaminya. Kalau satu operator down terutama ketika kilat sabung menyambung, satu lagi akan jadi backup. Maklumlah , network telekomunikasi di negara kita ni belum tip top sangat. Kalau A bagus , si B pastinya ada kelebihan ! Kalau ada dua dua dalam satu phone , memang best !

Warna.. ada silver jer !

image

image

Kesimpulanya.. Apakah ZTE Blade V7 Lite ni berbaloi untuk dimiliki ? Jika bajet korang dibawah RM700 , bagi aku ok sangat dah phone ni ! Atau macam aku kata tadi , hadiahkan je pada anak anak korang..  InshaAllah diorang akan suka !

image

Untuk keterangan lebih lanjut , sila ke  web ZTE BLADE V7 LITE.

22 komen :

Eintan Nurfuzie berkata... [Reply to comment]

murah je.. dan function dia sama mcm telefon mahal yg lain.. blh usha ni.. nk buat backup pon yg de.

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

Terbaikkk...boleh start kumpul duit dah ni nak beli ZTE.. Hehe

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

lah rm700 je rupanya .. tp style mcm ribu-ribunye gadet.. wawww 8mp kamera depan ? bgus tuk orang selfie ni . hahahaa... and finger scan tu mmg lisa suka.. sbb malas taip pass bnyak2

Bonda Zahra berkata... [Reply to comment]

Fuhh, camera dia nampak cun lah!

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

Cun camera. Makin kerap lee selfie kat gym pasni

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Bentuk cantik, cool gile...

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

yup.
orang suka bandingkan fon murah dgn harga mahal.
design dia memang lawo.
untk bajet boleh ni.

Yulia Fajrin berkata... [Reply to comment]

Murah gilaaaaaa! Camera pun cun! 😍

PCL berkata... [Reply to comment]

Oww harga bawah rm700 memang lumayan dgn spec mampu menepati ciri yg dimahukan .. aku nak buat kerja blog dgn ZTE ni.. sempoi!!

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

Tak pernah dgr brand ni lg

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Suka laaa ZTE blade 7 ni.... Byk ciri-ciri yang Nina suka!
Selfie depan pun jelas... Harga pun cun..!!

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

Hadiah pada parent atau husband ok gak ni.

Nooraini Ali. berkata... [Reply to comment]

sekarang jenama apa pun sama jer, branding menentukan harga dipasaran. apa salah miliki satu kan
..

Mezquita Lifestyle berkata... [Reply to comment]

Opps suka pulak tgk function ZTE blade ni, yg penting kamera cantik.. selfie pun puas hati, harga pun cantik2 gitu.

firzz duka berkata... [Reply to comment]

Fuhhhh...menarik..dalaman dia pun cunnn...aim untuk secondphone...

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Murah satu..kamera tu best..8 tu depan..memang selfie selalu

Lan Careno berkata... [Reply to comment]

Nice... Nmpak mahal..

Nadiah berkata... [Reply to comment]

Cantik, spek dia pun bagus... Sgt berbaloi utk dimiliki.....

Putera Helmei berkata... [Reply to comment]

Bestnya kalau dapat p esok.. phone secanggih ni mmg mantap kalau harganya brpatutan.. hehehe..

ubai ismail berkata... [Reply to comment]

memang dok cari handphone skrng ni.. huuhu thanks abg ben :)

Muslimah Optimis berkata... [Reply to comment]

Wallah. MO baru dok serbey2 smartphone dual sim. Sebelum ni dok usha Xiomi Redmi Note 3. Tapi out of stock pulak. Boleh la pi cari ZTE ni. Menarik2, lagipun kedai nak amik Samsung Note 3 ni 700 je. Berbaloi2 ZTE

nas_store berkata... [Reply to comment]

camera ok ke. ?
-dalam gelap/cahya kurang

bole review sikit tak.
sekarang lazada 499 jer official page zte

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI