Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 23 Julai 2016

Ghosbusters , tarikan terbaru di Sunway Lagoon !

 

Hari ni , aku dan rakan-rakan berpeluang ‘menguji’ hantu-hantu di rumah Ghostbusters , Sunway Lagoon. Pertama kali dibuka di Malaysia dan ianya adalah idea dari luar negara. Maksud aku , hantu hantunya dan jalan ceritanya.

Berada di sini , mengingatkan aku di USJ , Osaka tahun lepas.. Rindu pulak layan taman tema cam ni.. Huhuh..

Bestkah Ghostbusters di Scream Park ni  ? Huhuhuh..

image

Pertama.. rekaan bangunan dia memang nampak real la… Pastu.. pastu… pastu…

image

image

Dalam dia.. hehehehe.. Lama tak masuk rumah hantu woo ! Teruja gak laa.. dan apakah akan aku terjerit seperti awek awek yang ikut sama ??

image

image

Secara jujurnya , lebih banyak terkejut dari takut ! Sebab kita dah memang diberi amaran terlebih dahulu. Jangan lari dan jangan pukul hantu hantu dalam tu ! Hahahaha..

Tapi…

image

Hurm.. ada satu tempat tu , aku tak leh masuk. Kalau aku masuk , memang tak jumpa jalan keluar punya ! Hahahaha.. Ngan aku aku jadi senget ! Nak tau apa dia ? Kena la gi try sendiri..

Gempak ke ? Berbaloi gi ke ? Bagi aku.. memang best dan berbaloi la masuk. Sebab mmg scary laa terutama Zombie dia yang kejar korang dalam tu nanti ! Hahahaa..

Selamat Menjerit !

5 komen :

Izzah Othman berkata... [Reply to comment]

Kita nampak billy the puppet from SAW.

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

buleh wat jantung b'degung kencang nih! huuuuuu......

Jocelyn Lum berkata... [Reply to comment]

Sounds interesting!


https://smileofjo.blogspot.my/

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Jangan pukul hantu dalam tu? Hahahhaha

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

hahhahaha ini memang bestttttttttttttttt

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI