Teksi atau GrabCar ?

 

image

Pemandu teksi yang merosakkan kereta pemandu Grabcar telah didenda. Tapi apakah ‘kebencian’ pemandu teksi pada pemandu Grabcar akan berlalu begitu saja ? Rasanya tidak.. kan ?

Bagi aku laa.. ikutkan memang kesian kat pemandu teksi yang jujur… tapi disebabkan segelintir pemandu teksi yang merosakkan maruah mereka sendiri , semua terkesan ! Yang mendapat perhatian adalah GrabCar atau seangkatan dengannya !

Apakah aku akan guna GrabCar ? Aku pernah guna sekali GrabCar dan ternyata ianya tidak sesukar mana pon untuk memanggil mereka ke depan mata kita ! Berbanding teksi , ada kalanya terpaksa berdiri dengan begitu lama sambil tersengih macam kerang busuk untuk dapatkan teksi !

Pemandu teksi kena bersatu untuk mengubah nasib mereka. Bagi aku , jika mereka perbaiki mutu kerja serta punya perasan mesra pada pelanggan , tidak mustahil mereka berjaya mengembalikan keyakinan pengguna dan seterusnya boleh melupakan GrabCar !

Tapi selagi ada segelintir seperti samseng jalanan… maka masalah begini takkan selesai punya..dan GrabCar akan berkembang maju ke kawasan kawasan pendalaman .. Bila ini berlaku , fuhhhh… masuk angin keluar asap wooo

Tiada ulasan:

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.