Apakah langkah awal membeli rumah ? Jom Menang RM50,000 !

by - September 19, 2017

Ahaaa.. senang buat video eh ? Ok.. Ada seorang rakan di media sosial bertanyakan satu soalan pada aku.. Apakah langkah awal membeli rumah ? Dan aku menjawabnya dalam bentuk vlog. Sesekali ubah cara , apa salahnya kan ? 
OK.. aku kongsikan sedikit pengalaman aku dan juga peluang untuk korang menangi satu peraduan yang berbaloi untuk dimenangi ! 




Camana ? Paham tak ? Kalau tak paham , sila tonton lagi. Kalau paham , sila share ! Dan kalau korang ada tips lagi , boleh kongsikan bersama aku. Komen jer di ruangan yang dah disediakan ! Terima kasih kerana sudi menonton ! 
Dan jangan lupa SHARE !

You May Also Like

19 comments

  1. Paham..paham..!! nice sharing abg ben.

    BalasPadam
  2. Wahhh suka informasi pasal tips beli rumah ni...terbaik ben!

    BalasPadam
  3. Tips dan info yang berguna.
    Saya masa nak beli rumah dulu memang utamakan rumah yang mampu milik, sesuai untuk bilangan ahli keluarga, lokasi yang selamat, dekat dengan tempat kerja dan banyak kemudahan awam di sekitarnya.

    BalasPadam
  4. Thanks atas tips yg dikongsikan...

    BalasPadam
  5. Nak beli rumah impian kena ikut kemampuan .. tak padan ngan kemampuan tak boleh beli.. kena bli ikut kemampuan kita..

    BalasPadam
  6. wah senang je ... mudah nk cari rumah la kalau gini . thanks untuk infonya !

    BalasPadam
  7. Ok. Boleh share kt kwn2 yg belum beli rumah lg..

    BalasPadam
  8. betul yg first kena ada rumah impian yg jelas. bila jelas barulah dpt bina keyakinan .

    BalasPadam
  9. Tq abennnnn sbb share tips berguna ni

    BalasPadam
  10. Nice sharing... mesej sampai...

    BalasPadam
  11. Good info...boleh lah try2 riki rumah lepas nie...hehehe

    BalasPadam
  12. Propertyguru memang satu web yang best dan memudahkan.yang nak beli rumah memang kena cuba tgk dulu dgn propertyguru. insha allah akan jumpa rumah impian yang mampu dimiliki dengan bantuan ejen yang hebat dan bagus.

    BalasPadam
  13. Okay... Info ini bagus untuk beli rumah kelak.. Huhuhu

    BalasPadam
  14. Bagus info ni.. Kebanyakan orang sekarang impian nak beli rumah tu dah ada. Tapi tak ramai yg ada 'ilmu' secukupnya tentang nak beli rumah.

    BalasPadam
  15. Info yg berguna. Sy mmg nak beli rumah skrg. Minggu depan bayar booking. Agak2 boleh join ke kalau projek rumah wilayah?

    BalasPadam
  16. Faham , harap dapat gak rumah sendiri nnt

    BalasPadam
  17. nice sharing BA... baru tau pasal propertyguru

    BalasPadam