Apa dah jadi dengan GSC Alamanda ???

by - Februari 15, 2020

"Alamak.. Sonic dah main ! Kena bagitau Qhaliff ni. Dia mesti teruja nak tengok punya ! Zahra pun minat. Aariz ? Semua dia minat. Tapi dalam panggung , dia bikin onar ! Huhuh.." 

Maka aku khabarkan pada Qhaliff. Dia ajak tengok dengan segera ! Aku tak beli tiket lagi. Dan rasa aku , mesti dah penuh. Kena tunggu minggu depan baru ada kosong ! Rasa aku la. Tapi entah camana... aku bukak aplikasi GSC. Wife dah setuju nak tengok. Maka aku nak tengok kot kot ada kerusi kosong malam ni ! Cerita baru main, kan ? Mesti penuh punya ! 

Bila aku bukak aplikasi GSC dan tengok tarikh dan masa .. aku macam tak percaya ! Apahal banyak kosong ni ? Berapa orang je baru beli ? Takkan aplikasi rosak kot ? Haih... Cerita tak best ? Baca review kat negara yang dah main , katanya best ! Hurmmm... 

Ok tak pe.. beli dulu tiket. Malam nanti tengok di Alamanda. Adalah mustahil tak ramai orang !! Malam minggu kot... mesti ramai. 


Di GSC Alamanda.. yup ! Orang tak ramai. Nak beli pop corn pon tak perlu beratur lama. Hanya beratur di belakang satu orang jer..Pastu giliran aku pulak ! Gitulah tahap takda orangnya ! Malah ketika beli pop corn , aku boleh borak borak dan pilih makanan lain dengan santainya ! Tak seperti sebelum ni.. kelam kabut jer ! 

Aku tanya staff di sana.. Apakah sebab takda orang ? Sebab gaji atau takut akan virus ??? Huhuh.. Sengih jer.. 

" Gaji dah abis bang ! " jawabnya. Aku senyum.



Tengok kat skrin tu. Semua hijau ! Maksudnya banyak kosong tuuuu.. Cerita best best tapi takda orang ! Haaa.. camana tu ???? Dan bila giliran aku masuk panggung , aku terkedu ! Serius memang takda orang . 

Dan aku bersyukur takda orang sangat.. Aariz bikin itu panggung , dia punya ! Aku pun leh rileks.. Takda sapa nak marah. Hahahahah.. 


Besti tak cerita ? Bagi aku ok la.. Boleh layan. Tak berat pun cerita dia. Budak budak mesti suka Sonic pasni... Watak santai dan melucukan.  Berapa bintang ? Aku kasi 3/5 bintang je la...

Namun.. aku masih buntu ! Apa puncanya GSC lengang giler ? Jika ini berlarutan.. aku confirm.. confirm.. kita dalam masalah besar !

You May Also Like

2 comments

  1. Fuhhh jarang-jarang berlaku kan... Tapi kadang-kadang best juga buat mcm panggung kita. Tapi untuk jangka masa panjang ia sangat tak bagus.

    BalasPadam