Lubook MakanKing Vilral , restoran yang pasti menepati selera tekak korang ! - BEN ASHAARI

Lubook MakanKing Vilral , restoran yang pasti menepati selera tekak korang !

Kali pertama aku ke sini , minggu lepas. Ketika tu , wife aku dok sentap dengan aku. Biasa laa.. hal budak budak ! Bila aku tanya nak makan apa, dia jawab mudah jer...'entah' dan jika ditanya lagi... ' ikut laa..'. Kalau dipaksa tanya , ' tak nak makan' ! Nahhh... camana tu ?

Tiba tiba teringat Lubook MakanKing ni. Wife ajak lama dah tapi aku je malas sebab susah nak parking kereta. Dan restoran ni penuh senantiasa ! Dan pilihan aku tepat ! Aku bawak dia makan sini, mood dia pastu terus ok ! Fuh , betul la kata otai otai kat luar sana.. Nak pujuk isteri ni mudah jer.. Bawak gi makan ! Kalau makanan tu sedap ,memang mood dia akan ok pastu ! 

Cuma ketika tu.. aku je la tak makan. Dia jer. Aku tanya dia camana rasa ? Dia kata sedap ! Bini aku ni kalau kata sedap , dia tau makanan kat situ akan menepati selera aku ! Huhuh... Dan memang betul pun ! 

Aku ke situ lagi baru baru ni... Dan sekali lagi ke situ untuk aku benar benar pastikan restoran Lubook MakanKing Viral ni memang sedap ! Yup... memang sedap ! Gabungan dua citarasa masakan yakni Terengganu dan Kedah membuatkan restoran ni menarik minat mereka datang singgah makan di waktu pagi dan juga tengahari ! 







Menepati selera aku ! Ada ayam bakar madu , ikan bakar , pari masak asam pedas , ulam ulaman yang segar , sambal belacan , sambal tempoyak , kuah asam.. eh , banyak lagi laa ! Sotong pon hado weh ! Haaaa.. memang boleh bikin teliur la bila tengok akan menu menu yang ada kat restoran ni. 

  • Surau ada 
  • Harga berpatutan 
  • tempat letak kereta tak banyak. Parking kat luar , kena tanggung risiko sendiri
  • tempat makan , selesa. 
  • Kebersihan , aku puashati 
  • Layanan , aku puashati 
  • Makanan , aku kasi 5 bintang
  • Minuman , aku punya selalu tanpa gula. Maka tiada komen dari aku. 
Lokasi kat mana ? Haaa.. Kalau korang duduk area Putrajaya , Bangi , Salak Tinggi.. korang dekat ! Kalau lain dari tu , kira jauh la.. Tapi berbaloi sangat la kalau datang makan sini ! 

Nak tau lebih lanjut , follow dan tanya sendiri di Lubook MakanKing Viral ! Whatsapp selalu di Lubook MakanKing 

Alamat : LuboookMakanking , Lot 45991, Jalan Jenderam Hilir, Dengkil
Sepang, Malaysia






3 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.