Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Oktober 2015

Bila cuaca sejuk..

 

Di Jepun baru baru ni , cuaca di bawah 25 darjah celcius. Terasa dingin hingga ke tulang belulang.. Eceh.. Tapi memang sejuk pon la.. Nasib baik banyak bergerak..

Alhamdulillah.. aku dah bersedia dari awal lagi  !  Wife dah simpan dalam beg atas permintaan aku. Aku tahu aku akan memerlukan di sana nanti memandangkan aku ni jenis kulit sensitif dan cepat kering.

image

Satu untuk body lotion.. satu untuk tapak kaki aku memandangkan aku akan banyak bergerak dan untuk elakkan tumit pecah pecah kulitnya. Satu lagi untuk muka.. hilangkan parut jerawat.. hehehe.. Kebelakangan ni aku agak tertekan sebab banyak kerja nak diuruskan. Ingatkan jadi ‘suri rumah’ sepenuh masa ni , banyak masa terluang.. rupanya lagi sibuk !

image

Bahagian siku dan lengan selalu kering. Sejak guna Cosmoderm Magic Lotion ni , Alhamdulillah.. ada perubahan..  Teringat kawan blogger yang turut sama pergi ke Jepun baru ni , mengalami masalah kulit kering. Aku terlupa nak kasi pinjam lotion aku ni.. Masing masing sibuk sangat..

Sebab tu sebelum keluar dari bilik hotel , aku akan pastikan aku pakai terlebih dahulu..

DSC02234

Ada perubahan gak la.. Seharian berjalan ke sana sini , tumit tak mengalami masalah pecah pecah.. Memang berbaloi pakai !

Beli kat mana ? Cuba tengok di www.cosmoderm.com.my. Situ ada jual online dah bagitau kat mana ada jual produk Cosmoderm ni. Kena segera sebab stok selalu abis cepat..

Esok nak balik Kelantan.. Hehehe.. Aku dah standby beberapa produk untuk dibawa balik bersama sebab mak mertua kata , produk ni amat sesuai sekali ngan dia.. Tak sia sia aku perkenalkan kat dia.. hehehe …

12 komen :

::EIDA:: berkata... [Reply to comment]

Nak beli gak la..... ittew pon sejuk gak nti hikhik

DYatie ABakar berkata... [Reply to comment]

Bru guna sample pencuci muka tu. Serasi dgn Yt. InshaAllah nanti nak ziarah web cosmoderm. Hehehehe.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..moga terus istiqhomah menggunakannya..

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Nina pun suka produk cosmoderm
Magic lotion tuu mmg bagus dan banyak kegunaan boleh pakai. Anak-anak Nina pakai kat kaki sebelum pakai stokin/kasut. Pas Buka stokin idok lerr bau semerbak.. Hehee

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

Yeayy...yaya juga pengguba cosmoderm !!

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

terbaek

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

I love cosmoderm! Paling suka vit E cream

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Julia satu family pengguna cosmoderm dah skrg...mandi hari2 guna cosmoderm bdn bersih je rasa...

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh yanie dah beli fasial scrub memang best produk Cosmoderm !!!

Ema Johari berkata... [Reply to comment]

wah, hebat..cosmoderm pun dah sampai ke jepun ni...hehehe

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Stok pencuci muka cosmoderm akak pun dah abis nie..

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

cosmoderm dh ke jepun!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI