Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 1 November 2015

Makanan Jepun di Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur

 

Makanan Jepun antara makanan kegemaran aku dan wife. Dulu dia tak suka sangat tapi selepas kawin ni , makanan Jepun pasti tidak akan dia tolak punya !

Dan kebetulan.. Hotel Seri Pacific di bulan ni buat satu promosi makanan Jepun sepanjang bulan November ni ! Hehehe.. Sesuai laa.. Bulan aku niii.. Birthday aku tak lama lagi.. lalala…

image

Fuhh.. dan malam tadi , segalanya menjadi kenyataan bila kami sekeluarga berada di restoran KOFUKU Japanese Cuisine , Hotel Seri Pacific . Masa di Jepun hari tu , aku tak sempat nak rasa sushi dan sebagainya.

Kali ni , aku takkan lepaskan segalanya ! Alang alang dah makan kan.. biar sampai kenyang ! Heee..

image

Meja dah dapat. Aku suruh wife g pilih dulu. Saja aku nak tengok citarasa dia.. Kalau aku yang gi , confirm ikan salmon , sotong akan jadi pilihan aku..

Ok.. meja dah ada… mula mula tenangkan anak anak dulu.. Kasi diorang aiskim.. hehehe ..

image

image

Pastu baru laa bapak dia gi tengok pilihan makanan yang ada..

Menyelerakan !

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Selain makanan Jepun , makanan tempatan pun ada disajikan seperti satey , mee goreng dan nasi goreng..

image

image

image

Pencuci mulut pon sedap sedap !

image

image

image

Banyak ! Nak ambik gambar pon tak larat sebab terliur tengok makanan yang sedap sedap lagi menyelerakan gituuu ! Hehehehe.. Wife aku tak senang duduk.. asyik g amik makanan jer.. Hahaha.. Ok la kan ? Memang tu tujuan datang sini..

Berapa harga ? Camana nak tempah ? Terus je ke Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur atau..

Tel : 03 4042 5555

E Resv : resv@seripacific.com

Web : www.seripacifichotel.com

FB : www.facebook.com/seripacificofficial

image

 

Kenyang ? Malas nak balik rumah ? Hahahaha .. Aku syorkan korang.. Amik pakej di bawah ni dan sangat puashati ! Nanti aku cerita part ni dalam entri lain ..

hotel

Sebelum tu , layan dulu lagu di lounge Seri Pacific.

image

image

Boss besar layan lagu selepas kekenyangan ! Hahahaha..

14 komen :

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Hamboi Big Bos..ensemm!

Kak Sue tak tau nak makan makanan Jepun,tapi nampak menarik pulak,terus rasa nak cuba..ehehe..

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Terliur dengan makanan ..nampak sedap... weeeee... nak pergi la kalau ada ke kl

Anil Wanina berkata... [Reply to comment]

temptingnyaaaa.... nak jugakkkk

Nur Aliah Nadhirah Abdullah Lim Bee Jen berkata... [Reply to comment]

Makanan Jepun memang kegemaran kami seisi keluarga terutama saya dan anak. Memang sangat sangat heaven bila dapat gie makan kat sini. Nak nak pula dekat ngan rumah. Perggggghhhhh masuk dalam wishlist jalan jalan cari makan.
Konfuku, mu tunggu kami datang....

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

Bonde sukalah makan shushi tgk salmon tu arghhhh x tahan nak meleleh air liur, naseb x de pic cuka idako....

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

ralit qhaliff menghayati persembahan ye...

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Mewah sungguh sajian jepun kt hotel ni ye...rasa nak sambut majlis ulang tahun perkahwinan la kt sini...so romantik!!!!

mas saari berkata... [Reply to comment]

menarik! semua makanan nampak sedap dan menyelerakan..

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

Wahhh..sedapnyeee...nak try la..

Busyra Bt Takiyudin berkata... [Reply to comment]

wah.. sedap....

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Kecur air liur tengok makanan ni. Menulis dari hati ke hati. Betul tu.

Nik Azidah berkata... [Reply to comment]

Arghhhhh semua nampak sedap! Abang2 sangat big boss tu lama tak jenguk sini hehe...

Yana Libra berkata... [Reply to comment]

sedapnyeeee

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Sedapnyer tgk gambar makanan..tu blm makan lagi tu blh ckp sedap dah..kalau makan berganda2 laaa sedapnyer..hehehe..pandaii umpan anak2 ngan aiskrim ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI