Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 19 April 2017

Kalau ke UniKL atau Bangunan DBKL di Kampung Baru , wajib singgah Bawal Sempoi !

Lama dah nak singgah Restoran Bawal Sempoi yang baru je di buka ni kat Kg.Baru , Kuala Lumpur. Bukan sebab kawan atau sebab promosi gempak dia tetapi sebab teringin nak pekena ikan keli dan sotong megatron dia ! Haahhaha.. baik punyaaaa alasan ! Tapi serius , memang teringin selepas diberitahu dek seorang rakan blogger mengenai kesedapan kari ikan dia ! Bukan apa , bab kari ni.. aku payah nak suka orang lain punya selain mak aku punya jer.. Huhuhh..
Restoran Bawal Sempoi yang terletak di depan bangunan UniKL dan DBKL di Jalan Raja Abdullah hanya dibuka pada waktu pagi yakni jam 10 hingga jam 4 petang.. bergantung pada stok ! Biasanya abis awal sebab diserbu dek peminat sotong dan ikan bawal ! Huhuhhu.. Alhamdulillah.. 
Nak parking , tak susah.. boleh je parking dalam bangunan yang berdekatan atau parking je sebelah restoran ni. Memang tersedia parking di sini. 
Pastu... pastu... kena cepat masuk dan booking tempat atau akan berdiri seketika untuk menanti meja kosong .. huhu.. Apa yang menariknya di sini ialah.. tokeynya yang tak kedekut ! Air 'terpilih' boleh refill.. nasi boleh tambah , ulam pun begitu juga ! Haaaaa... Lauk je kena bayar ! Hahahaha.. Makan sampai pengsan ! Tapi confirm takkan pengsan punya sebab rugi ! Pengsan nanti , korang punya lauk akan dikebas dek kawan sebelah ! Hahahahaah..

Belum cecah jam 1 tengahari , orang dah mula beratur. Tokey pon dah mula sibuk.. tapi tokey seawal jam 10 dah sibuk. Ada je yang dah datang awal untuk elakkan 'kesesakkan' di dalam restoran ni. Huhuhuh.. 
Jom tengok lauk pauknya.. 4 jenis lauk yang cukup mengiurkan.. heeee... Ada ikan bawal , sotong , ikan keli dan ayam goreng ! Tapi sila amik kari kepala ikan dia !  Terbaboooooo rasanya ! Rempah yang digiling sendiri yer ! Takkan jumpa kat restoran berhampiran.. hahaha... 



Perghhhh... tak sabar nak makan ! Telan air liur dah waktu ni.. huhu ..


Huhuh.. Amacam ? Menarik dan tertarik kan ? Hahahaha.. Memang aku makan sampai hirup kari dia la ! Sedap okkkk ! Sambal hijau dia pon power. Makan dengan ulam.. huhu... Dap dap ! Kesedapannya hingga terlupa nak tapau sebab dah terlalu kenyang. Nak kena ulang gi semula ni.. secepat mungkin ! Huhhhhh..
Nak ke sini ? Alamat ? 

Bawal Sempoi Kg Baru KL
No. 49A, Jalan Raja Abdullah,
Kg Baru, 50300 Kuala Lumpur.
No. HP / Whatsapp : +60172520031 
.
Kalau nak mudah wasap jer terus klik link nie www.wasap.my/60172520031 .

Selamat Menjamu Selera dan Jangan Lupa Tapau ! Heeee..

14 komen :

Daus Redscarz berkata... [Reply to comment]

Dia punya sotong power.. sedap mkn panas2..

Rozita Cerita Ita berkata... [Reply to comment]

sedapnya ben.. nape mamu bukak hari keja je? huwaa

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

insyaAllah. mmg dlm wishlist utk terjah

fizafantagirO berkata... [Reply to comment]

Kg.Baru!? okee, save alamat! Rangupp je nampak sotong tuu

Afiq Halid berkata... [Reply to comment]

Wahhhh. Sedap betul tgk lauk2 dia. Boleh try.

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Okeh nak ajak hubby jln jln cari mkn laa wkend ni

shazillahsani.com berkata... [Reply to comment]

Wow...sedapnyaaa...huhuhu

IQ = Iez Qis berkata... [Reply to comment]

menyelerakan betul....terutama sotong tu...

dorsett pink berkata... [Reply to comment]

Ok nanti nak pergi sini. tq bagitau

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Tunggu PC turun KL...minta en suami belanja...huhuhu...

noor aziana berkata... [Reply to comment]

menarik sungguh ni.. boleh tukar selera menu bila berjalan ke KL.

mas saari berkata... [Reply to comment]

Perghhhh sedapnya, terliur sudah. Kena ajak husband pi ni.

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Vavava... sotong tuu menguirkannnn......!!

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Nikmatnya! Nak pi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI