Bila daddy pakai ‘snow cap’ !

by - November 29, 2013

 

Zasss . dia terus pegang kaki aku .. Tak kasi aku bergerak tanpa dia ! Terus meloncat loncat untuk mintak aku dukung ! Selagi aku tak dukung , dia takkan lepas kan aku !

Bawak naik kereta .. Duduk depan gitu.. Macam orang tua dahhhh lagaknya ! Pakai seat beat.. duduk diam diam .. Pandu perlahan je .. Tak sampai 100 m pon destinasi.

Aku kena bawak dia ke kedai sbb wife sakit pinggang. Aku mmg nak ke kedai untuk beli air mineral dan roti . Kalau tinggal Qhaliff kat rumah , confirm dia nak panjat mak dia tuuu.. Bahayaa ! Mak dia kan mengandung dah nak masuk 5 bulan ! Huhuh.. Tak lama dah tuuu ..

Kat kedai .. Aku tau apa dia nak. Dia pon tau , aku tau ! Hahahha .. ROti dan air feveret dia.. Confirm dia duduk diam ! Lepas beli roti dan air , aku ke restoran mamak .. Beli maggie goreng ayam . Pastu ke kedai tom yam untuk beli bihun sup !

Tahukah anda ? Aku bergerak dengan dukung Qhaliff yang dah nak cecah 14kg tu.. Dia melekap kat dada aku macam spiderman ! Kenapa tak lepaskan dia ? Dia dah boleh berlari cam lipas kudung ! Aku rasa tak lama lagi , mmg aku tak leh kejar dia dah ! Aku dah kena kembali ke gym ..

Dari kedai mamak ke kedai tom yam tu , lebih kurang 50meter .. Kena lintas jalan yang agak sesak gitu .. Huhuhuh… Sampai kat kedai, aku order makanan.. Dan tunggu ..

Siap makanan aku ! Aku gi amik.. Aku bagi la RM20 .. Harganya cuma RM4.. Akak tu tanya aku.. Ada kecik tak ? Aku kata takde.. Aku cuba la cari kot kot ada ke.. Akak tu boleh tunggu haaa ?? Aku yang sedang dukung Qhaliff teraba sana sini cari duit ! Huhuh..

Bagi je RM20 dan amik baki.. Qhaliff , dari tadi dok makan roti.. Tiba-tiba roti dia hilang !! Ahhhhh .. sudahhhh .. mana pulak dia gi letak roti tuuu ! Dalam kereta lak tuuuu .. ARghhhhhhhhhhhhhhhhhh …

Ok .. penat nak citer wehhh !  Tensen ? Tak .. tapi geram ! Geram sbb .. hurm.. Tah laa.. Aku nak cakap lelebih , kata aku .. hurmm.. Tak tau la.. Tapi aku bukan geram kat Qhaliff atau wife .. kat orang lain !

Ujian Allah pada aku .. Kecik je tapi terasa berat dah .. hurmmm… Orang lain punya ujian lagi teruk dari aku , pon mereka masih boleh senyum. Tabah sungguh mereka ..

You May Also Like

3 comments

  1. Berat Qhalif lg berat drp anak Liza yg 2 thn. Mantopp beb!

    BalasPadam
  2. anak sy yg berat baru 10kg pun sy xlarat dh dukung...ehehe...bce entry pun dh tau mcm tgh stres...sbr ye abg ben...

    BalasPadam
  3. Hailaa hati.. sabarlah dikau.. ;)

    BalasPadam