Dua jejaka kacak Filipino ni punya kedai ayam golek bikin aku terliur!!

by - Mac 10, 2020

Mula mula si Boboy post gambar ni kat Facebook dia. Aku macam.. hurmm... Ayam tu bikin kacau tul la ! Haishhhh... Pastu dia kata ada set BodyBuilder kat situ ! Maksudnya , nasi ayam tu dengan air protein. Harga dia , RM22.90 ! Hurmm... leh tahan ! Ayam pun banyak gak tu. Nasi , unlimited ! Tambah laaa selagi nak tambah ! Ayam je kena bayar. Hahahaha..

Ok... fine ! Aku ajak famili aku ke The Lorong, Nilai. Dari rumah aku cuma dalam 10 minit jer. Kalau malam minggu syok la. Ada buskers situ. Memang port anak muda lepak sambil makan situ. Banyak pilihan makanan di The Lorong tu. 

Tapi pilihan aku buat masa ni ialah Tres Pollos Charcoal Chicken. Menu dia bagi aku , menu sihat la. Bagi yang nak jaga badan tu , ok la sini. Kiranya nak makan tu , tak la terasa menyesal ! Macam aku , kalau makan pun , takda nak letak kicap atau sos sebab ayam dengan nasi tu pun dah cukup melazatkan ! 


Ayam yang digunakan diambil dari pembekal Ayamas. Dan segala rempah ratus atau bahan yang digunakan juga dari bahan yang halal.  Pemilik bersama . Carlo dan Isig merupakan pramugara Air Asia yang sudah pun menetap di Malaysia hampir 10 tahun. Keduanya berasal dari Filipina. Ni kalau gadis gadis tengok.. cair weh ! Hahahah.. Sado dan kacak gitu !

Kalau tanya pendapat aku mengenai menu mereka , maka jawapan aku ialah korang patut cuba la. Resepi tersendiri yang unik dan menyelerakan. Ayam digolek hingga masak tapi tidak la sampai garing menaikkan lagi selera dan tak sabar nak menjamunya. 

Dan pastikan datang selepas jam 6 petang dan sebelum 10 malam sebab... senantiasa abis ! Hehehe.. Aku datang malam ni, tapau sekor terus. Makan kat rumah sambil layan Netflix. 










Untuk ke sini , korang cuma perlu Waze ke The Lorong Nilai . Confirm jumpa ! Heheheh.. 





You May Also Like

3 comments