Hari 11 & 12 : Artis-artis kena hentam dek netizen la pulak ! - BEN ASHAARI

Hari 11 & 12 : Artis-artis kena hentam dek netizen la pulak !

Perintah berkurung di seluruh dunia. Tapi hati dan jari jemari tidak dikurung. Begitu juga dengan mulut cuma kali ni , mulut dilepaskan melalui jari jemari. Dan dua hari ni , isu artis bersuara pasal Pakej Rangsangan. 

Sejujurnya , aku faham maksud diorang ni. Semua faham. Tapi rasanya cara penjelasan tu kurang sampai dan kesilapan mereka ketika dunia dalam keadaan tenang , mereka 'menunjuk-nunjuk' harta mereka. Bukan tak boleh.. hak diorang. Cuma sepatutnya , yang bersuara tu mereka yang memang dalam ketagori artis yang memang sederhana. Haa , contohnya Heliza Helmi ke.. atau artis artis veteran mahupun pengarah seperti Mamat Khalid bersuara. 

Keadaan bertambah buruk bila proposal mereka viral di media sosial. Adeh... bila baca permintaan mereka, aku sendiri tepuk dahi ! Takkan sebab korang artis , maka korang nak demand sebegitu rupa ? Di kala virus bermaharajalela dan ekonomi merundum ni , korang demand sesuatu yang.. hurm... yang mana rakyat bawahan ni ( artis rakyat atasan ? ) , ada yang sampai ikat perut ! 

Bagi artis yang berniaga tu.. kita sama sama la menangis di bucu katil yer. Ramai yang senasib anda. Apa nak buat kan ? Ni semua salah manusia. Lupa dunia ! Alpa ! Angkuh ! Sombong ! Riak ! Huhuh.. termasuk aku. Bila berduit , eksen  !! Haaa...

Apa yang boleh kita buat sekarang ni ialah , teruskan hidup ! Bukan perjuangan tau.. Hidup ! Sehingga hujung tahun. Selesai masalah Covid 19 ni , kita kena bangkit semula dari bawah. Bukan mudah tapi inilah masanya untuk kita sama sama ubah diri ke arah yang lebih baik. Mungkin ini peringatan terakhir dari Allah ? Sapa aku nak menghukum kan? Cuma kita sama sama beringatlah. 

Peluang yang aku nampak sekarang ini ialah perniagaan kecilan melalui internet ! Kena pelbagaikan.  Sebelum semua tempat kena lock down yang mana sekarang ni cumalah baru PKP ( Perintah Kawalan Pengerakkan ) , rakyat yang ada urusan je boleh ke bandar atau kalau nak buat hantaran barang , boleh guna perkhidmatan courier jer. Maka , bolehlah buat bisnis dari rumah je kan ? 

Contohnya , kawan gym aku ni ha , Raja Lynn... Dulu orangnya memang berisi la.. Tapi berkat rajin diet, gym dan jaga pemakanan .. tadaaa ! Kurus kauuuu ! Nah sekarang , dia dah keluarkan produk dia sendiri ! Aku sendiri terliur tengok weh ! 





Menarik ? Hehehe.. Dalam keadaan darurat gini , makan nasi ngan sambal gini je dah cukup ! Jimatkan lauk pauk gitu... bukan nak makan sampai terbaring gitu haaa ! Cukuplah untuk kenyangan seharian.. Dah la tu, bahan yang digunakan memang bagus. Kan kan ?

Berapa harga ? RM 20. Camana nak order ? Nah , korang boleh whatsapp terus ke  +60 18-291 4969 (Raja Lynn). Atau boleh follow Instagram Sambal Kurus Raja Lynn untuk tengok sendiri la yer... Jangan terliur awal awal dah la... Hehehehe... 


2 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.