Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 18 Disember 2014

Copycat !

 

Qhaliff nak cecah 3 tahun tak lama lagi.. Er , lama laagi .. hahaha .. Bulan April tahun depan.. Tapi dia punya lagak macam orang besar.. Suka main dan mudah masuk dengan anak anak kecil yang lain. Kalau dia pandang budak sebaya dia, dia akan senyum dan ajak main.. Walaupun baru kenal 1 saat yang lepas !

Peramah.. Aku tak tau dari mana dia dapat perangai tu.. hahaha ..

Copycat.. di usia dia , aku rasa mana mana budak akan jadi gitu. Meniru orang bercakap..Maka kena hati hati la kalau ada budak baya gini depan kita..

Perbuatan ‘copycat’ ni kekadang melucukan ! Kita ajar dia bercakap dan pada masa sama , kita dok bercakap dengan orang lain.. Apa jadi ? Dia pon ikut sama cakap gitu !! Terus ketawa bila dia wat gitu…

“ A.. Ayam… Er , Qhaliff gi bagi cawan ni kat ibu jap.. “

“ A .. ayam… Er…gi ibu jap.. “.

Adehh… Dikutnya kita lak.. Dan best part , sesekali dia panggil mak dia , dengan nama mak dia ! Boleh gitu ??? Hahahaha .. Sebab tu ada parents dok biasakan diri berbual dengan guna ibu ayah gitu.. Hurmm.. Yang takde anak dan blm nikah pon ada gak dah tergedik suh panggil mummy daddy.. UPSR pon tak lepas lagi.. Iskh..

8 komen :

nadialadzim berkata... [Reply to comment]

Hahaha...dulu masa kecik-kecik saya penah panggil ayah "abang" sebab dengar mak panggil "abang"... ;-p

~ Ain Dania ~ berkata... [Reply to comment]

hahaha....dulu mase adik sy kecik..(ehh sy pon kecik lg time tu.. :p ) die suke ajuk mak sy ckp... time makan slalu die suke nyakat..bile mak sy ckp "nasi bang" die pon ikut "cik bang" hahaha..dah la pelat time tu...baca pasal Qhaliff teringat kisah dulu2..hehe..

Azieera TajulRahim berkata... [Reply to comment]

Haha... lepas ni sy pon kena bersedia nak panggil suami dengan nama 'ayah' bila depan anak2... tak pon 'ayahnya!' macam org tua dulu2 tu kikiki...

Kak T berkata... [Reply to comment]

kejap je masa berlalu kan??dan kiter pun tanpa sedar semakin tua

Zulhelmi Jamaluddin berkata... [Reply to comment]

tu la,bila anak-anak suka ikut cakap kita buatkan kita x tau nak panggil isteri apa,isteri plk x nak kita panggil die dengan panggilan umi,nanti anak-anak konfius kenapa ayah die panggil umi jgk.btl ke.ntah la.hehe. :)

izzeyda berkata... [Reply to comment]

betul budak baya tuh mudah meniru kita.. untuk jalan selamat kena laa biasakan panggil mummy daddy dan sebagainya.. hehehe..

AZENI AHMAD berkata... [Reply to comment]

Hahaha.
Lucu dan ia menyeronok kan untuk kita yang dah jadi mak2 ayah2 kan.
Seronok pulak tengok anak2 duk tiru cara kita.
Anak cermin kita.

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

comelnya diaaaa

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI