Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Disember 2015

Nasib baik SONY XPERIA Z5 Dual sim !


Fuh.. aku selalu pening ! Nak pakai banyak banyak phone, tak mampu. Hehehhe.. Kenapa ? Sebab sebelum ni , bila satu line telco yang aku guna ni buat hal dikala aku amat memerlukannya , aku terus tutup laptop dan gi tidur !

Tapi sejak guna Sony Xperia Z5 Dual ni , segalanya berubah… heheheh.. Bila telco satu signal ‘ke laut ‘ , maka aku pon on la yang telco yang kedua ! Huhuhuh.. Dan aku boleh siapkan entri aku yang nak sangat aku siapkan ! Huhuhu..


 

Ada kawan bagitau , bila guna dual sim ni.. handphone mudah hang ! Alhamdullillah.. Tak berlaku pada Sony Xperia Z5 Dual yang aku guna ni.. 

Sebelum ni aku tertanya tanya gak , camana nak buat dua call dari satu phone ? Rupanya mudah jer ! Huhuhu.. Setting call forward pon boleh ! Huhuhu.. Tak sia sia aku guna ! Pasni usung satu phone je ke mana mana.. Tak larat nak jaga dua phone sekali gus ! Hurmm.. kan ? 


Masukkan nombor pastu pilih je mana satu nombor nak digunakan.. Pastu tekan call.. settle ! Part lain , lagi mudah ! Hehehe.. Alhamdulillah.. setakat ni berpuashati aku dengan Sony Xperia Z5 ni..

3 komen :

Nor Afidah Bte Che Azmi berkata... [Reply to comment]

Fida pun pakai 2sim tapi..yang aktif selalu umobile la..maxis jarang on...kalau on sebab nak main internet..sekarang ni memang tak pandang hanset lain dah..sony je fida suka..bukan sebab abg Ben..tapi camera dia best..

Yaya Azura berkata... [Reply to comment]

untuk yg berbisnes ok sangat dual sim ni..

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Pilihan terbaik !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI