Aku benci sungguh la kereta yang berlampu tinggi malam hari ! - BEN ASHAARI

Aku benci sungguh la kereta yang berlampu tinggi malam hari !

Sakit mata ! Terus kelam dan berpinar. Jika memandu di jalan yang bengkang bengkong , boleh terbabas weh. Tapi diorang yang gunakan lampu tu , tak heran pun. Ada ada hal, kan ? Nasib korang la... Kalau diorang pedulik , lama dah diorang tukar ke lampu yang ikut undang undang punya. Hurmm..

Baru baru ni , aku balik dari umah mak aku lewat malam. Ada la dua tiga buah kereta yang gunakan lampu HID palsu , aku rasa. Sebabnya kalau original set , kena mata tak sakit. Ni , dia punya cahaya kembang semacam. Macam lampu Stadium Merdeka zaman Zainal Abidin Hassan tu haaa.. Geram betul. 

Tepat kena mata. Nasib baik la aku pakai cermin mata yang lensnya dilindungi dengan Alpha BLUE 420. Kebetulan , pagi tu , cermin mata aku ni salah taruk tempat. Mencari tak jumpa. Kelam kabut dan kejar masa , aku terus guna cermin mata aku yang lama. Yang spek lama ni aku tempah dengan harga RM2500 ! Adoiiiii... Menyesal. Dah la bingkai tak best. Cermin dia ? Hurmm.. kena silau matahari terus out mata ! 

Kedua dua perbezaan cermin mata...

Tampak bergaya tapi terseksa ! Tengok mata tu.. cuaca panas. Terpaksa kecikkan mata untuk elakkan silau

Kemudian beli yang warna kuning untuk elakkan silau di kala matahari atas kepala !

Nah.. di hari sukan sekolah anak.. dengan cuaca yang terik ,nasib baik ada cermin mata kanta Alpha Blue 420 ! Kawan aku , Afiq turut guna kanta yang sama. Puashati katanya.

Cermin mata yang aku buat di Eye Vision Optical , Sungei Wang cukup berbaloi. Dengan harga yang cukup berbaloi buat aku , malah ketahanan lasak bingkai tak dapat disangkal lagi. Terduduk atas spek pun tak perlu risau. Huhuh.. 



Mengenai kanta ALPHA BLUE 420 ni , korang boleh tengok di bawah ni .. 

       

Sebarang pertanyaan... sila call je Mr. Jun. Deal ngan dia. Senang. Cakap Mr. Ben suruh deal ngan u. Hahahaha.. Serius berbaloi baloi jika guna kanta Alpha Blue 420 ni ! Tak perlu risau dengan cahaya lampu dan jugak silau mentari.

6 ulasan:

  1. Sama la kita.. Pakai alpha lense tu, lega skit drive waktu malam

    BalasPadam
  2. Kedai spek yang tak pernah mengecewakan..harga pun berbaloi sangat !!

    BalasPadam
  3. nak kne bli juga ni.terutama kalau ade yg khas utk silau..mcm yaya guna skrng utk silau tu xde, cuma protect dr chya komputer je..

    BalasPadam
  4. Wah nampak sesuai cermin mata tu dengan aben.. Bgus sangat cermin alpha ni.. Nad pun kalau keluar pakai spek alpha yang buat dekat eye pro ni

    BalasPadam
  5. Masalah yg sama.. haida pun dh pakai yg alpha blue ni.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.