Sebelum pulang ke Kuala Lumpur , aku hadiahkan 'kesayangan' ku pada mereka ! - BEN ASHAARI

Sebelum pulang ke Kuala Lumpur , aku hadiahkan 'kesayangan' ku pada mereka !

Rasanya 49 hari aku kat Kelantan. 10 tahun kawin dengan wife , paling lama aku berada di Kelantan ialah 2 minggu. Tu pun boleh gi mana mana. 2 hari kat rumah pon dah rasa keras. Tapi PKP ni , tak de la pulak nak rasa bosan walaupun tak leh gi mana mana. Ditambah lagi  dengan bulan Ramadan. Semua orang tau , kalau bulan Ramadan di Kelantan memang akan meriah giler ! 

Tapi aku tak kisah la semua tu. Asalkan wife dan anak anak puas di rumah atuk nenek mereka , dah ! Banyak manfaat kali ni aku berada di Kelantan. Qhaliff dan Zahra dalam belajar agama dengan pakcik mereka yang juga seorang guru kelas agama di sekolah. Rezeki mereka. Alhamdulillah. 

Aku pulak.. hehehe.. Dari malas membasuh kereta , dah pandai basuh kereta. Hahaha.. Bukanlah aku malas dulu tapi bila aku basuh kereta , mesti berbelak ! Sia sia dan membazir air jer. Sebab tu aku malas basuh sendiri. Tapi ari tu , elok je cun aku basuh. 3 bijik kereta sekali jalan pulak tu. Laju haaa ! Hahahaha... Elok bersih jer.. 

Selain tu...terasa selamat skit kat sana. Maklumlah , zon hijau berbanding di rumah aku , Sepang.. zon merah ! Paling menguntungkan ialah pak mertua aku ada kedai runcit. Maka aku tak perlu nak beratur bagai laaa... 

Tapi orang kata.. camana best tempat orang , rumah sendiri jugak yang terbaik. Nak tak nak , kena balik juga ke Sepang. Wife kena masuk kerja. Sebelum balik rumah.. aku dok puas pikir.. nak hadiahkan apa pada mereka eh ??? 

Tiba tiba aku teringat sesuatu yang aku rasa memang kena pada masanya. Di kala Covid 19 ni , kita kena rajin bersihkan diri ! Nak kasi sanitizer ke ? Hurm.. tak yah la. Dok main dengan alkohol banyak sangat pun tak bagus.   Kena rajin bersihkan diri dengan sabun.

Sabun ? Hehehe.. Aku ada sabun kesukaan aku. Kenapa aku suka ? Sebab bahan dia. Pernah sabun ni 'selamat' kan aku dari gatal gatal dek kerana alergik pada stokin ! Bila aku bersihkan kaki dengan sabun tu , memang terus ok pastu.. Lega la sangat ! 

Sabun yang aku cakap ni , ramai dah guna. Cuma belum berada di billboard tepi jalan lagi jer.. hehehe... Sementara belum naik ke billboard , aku memang syorkan la. Kang dah naik, susah nak dapat sebab ramai beli. Hhehehe... 

Kelebihannya ialah.. kandungan dan bahan bahan yang digunakan ! 




Nah... aku beli terus 4 botol. Aku punya 2... satu untuk aku , satu lagi untuk anak anak.. Hee.. wife kongsi la ngan aku kan ! 


Tunggu apa lagi ? Hadiahkan pada orang tua atau kenalan kita sempena Aidilfitri ni. Walaupun kita tak dapat ziarah mereka , kita hadiah Azyma Care pada mereka sebagai tanda ingatan. Tiap kali diorang mandi guna Azyma , mereka akan ingat sapa yang berikan sabun tu pada dia. Kan ? Hehehe..

Sekarang ni ada harga pakej. Boleh tengok pakej yang ada  dan beli terus di www.azymacare.com


Pakej yang aku cadangkan... heeee..

Oh ya... tolong yer.. Kalau wife korang tanya buat apa dalam tandas tu lama lama.. Jangan sesekali jawab ' tengah mandi dengan Azyma ! '. Masak korang nanti ha.. Hahahaha.. Gurau jer.

1 ulasan:

  1. Assaslamualaikum sifu ben! Sabun Azyma ni produk bumiputera ke? Buat Malaysia ke. nama mcm familiar. Ada juga nampak kawan2 dah start pakai sabun ni. SS je tak jumpa2 lagi kat mana2, maybe jual online je kot.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.