Apa nak buat cuti sekolah nanti ?

by - Isnin, Disember 05, 2022

 Seminggu lagi nak cuti sekolah. Tahun depan , Qhaliff naik Tahun 5 dan Zahra , Tahun 3. Masing masing masih jauh ketinggalan. Bukan A yang dikejar  tapi ilmu. Nak ajar sendiri , rasa macam tak sempat. Sikit skit boleh la. Nak kena cari duit untuk meneruskan kehidupan lagi. Boleh stress jadinya ! 

Nak tak nak, aku kena langgan pakej ilmu di RelyEdu. Kat sana ada pakej khas untuk sekolah rendah. Bermula dari Tahun 3 hinggalah ke Tahun 6. InshaAllah , akan datang untuk sekolah menengah. Buat masa ni , menurut RelyEdu , mereka nak fokuskan pada sekolah rendah dan UPKK dulu. 

Aku tahu diorang nak rehatkan otak di cuti sekolah tapi rasanya diorang boleh je cuti cuti juga. Kelas online sekejap je pun. Sehari curik sejam jer. Boleh guna handphone dan juga laptop. Takkan nak diorang main je kan ?

Pakej penuh ada.. mengikut subjek pun ada ! Pilih dan bayar. Sesekali ada kelas percuma juga. Bengkil hujung minggu pun ada.

Baru beli komputer untuk Qhaliff. Yang 2nd hand je  tapi masih bagus sangat kualitinya. Serupa baru. Harga pun murah jer. Harga pun bawah RM1k. Tak de la terbeban sangat. Aku pun kembali bersemangat nak update blog guna komputer. Guna laptop ni cam... kureng skit. Skrin pun kecil. Tak puas. 

Pastu beli web cam siap mic. RM100+. Line  guna DIGI Unlimited. Senang nak bawa ke mana saja dan hotspot pun unlimited. Heeee... Ok la kan ?Itulah plan buat masa ni. Nak sunatkan Qhaliff , kena tunggu mak dia balik dari London. Baru boleh plan semula camana. Inshaallah...

Untuk kelas RELYEDU tu, korang boleh tengok di www.relyedu.com  atau whatsapp ke ReLY Support Team:Wasap.my/60192292022 . Semoga bermanfaat !

You May Also Like

1 comments

  1. Tengah plan gak untuk anak anak dua orang kat umah ni . Cuti tiga minggu lama gak tu. Nanti dah habis cuti sambung sekolah diaorang nak preksa.. elok gak hantar tuisyen ...

    BalasPadam