Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 2 Ogos 2014

Dah pandai memujuk !

 

Hurm.. tiap kali aku marah pada dia .. Dia akan pura pura menangis.. Kalau aku tak pujuk , dia akan tegur aku..

“ Baa.. baaa… “.

Selagi aku tak menyahut..

“ Baa.. baaa…. “.

Kalau aku menyahut …

“ Ye sayang .. “.

Dia akan kembali buat semula ‘pekerjaan’ yang mengundang rasa geram aku pada dia , dengan sedikit tambahan.. senyum ! Haih…. Nak marah ? Hurm..

Terus terang aku katakan… memang dia akan kena marah kalau buat sesuatu yang .. hurm… Bukanlah aku nak menyekat perkembangan atau ujikaji dia tetapi lebih pada keselamatan ..

Pernah aku tengok ujikaji dia .. Dan .. ianya membuatkan aku hampir koma !!! Bahaya aihhhh… Atau ianya mampu membuatkan aku mengalami tekanan darah tinggi !

Hurm… sebenarnya ada satu jenis mainan yang menarik minat aku untuk perkembangan dia ..

Aku ada nampak kat Toys R’ Us Alamanda ada jual menda ni .. Tapi harganya .. perghhhh !!! Aku tak kisah sebenarnya tapi wife yang kisah ! Hehehehe …  Katanya ,

“ Jimatttt… “ .

Hurmmmm ….

Tapi kalau beli online , jauh murah dari di kedai .. Hurm.. Menarik gak tuuu.. hehehe .. Tunggu duit terpijak , inshaAllah daddy belikan Qhaliff yer …

Makin lasak dia .. Asik nak bergasak ngan sepupu dia jer .. Huhuhuh..

Nak salurkan tenaga dia yang banyak tu pada aktiviti berfaedah iaitu bersukan..

2 komen :

Azhari Azmi berkata... [Reply to comment]

salam ben... hang xdtg johor ke

Azhari Azmi berkata... [Reply to comment]

sblum terlupa.,.. harap2 ko ingat yg aku ni ayie :D ni no fon aku 017 827 3890

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI