Peti ais baru untuk isteri !

by - Ogos 18, 2014

 

Bang .. peti ais penuh dengan susu Zahra je.. Camana nak letak barang makanan ? Sayur , ikan , ayam dan sebagainya ? “ .

Kan mudah cakap gini jer ..

Bang , jom beli peti ais baru.. Tak cukup dah nak simpan barang ni.. Ni bukan permintaan tapi arahan ! Nak ke tak nak , kena beli gak ! Haaa.. “.

 

Jawapan aku ? Aku balas balik dalam French.. Aku nak tulis , aku tak reti sangat.. Aku reti cakap jer .. Jadi wife terpinga pinga !  Panjang lebar aku bagi alasan kat dia .. dan dia cuma jawab..

“ Yeayyy.. terima kasih bang ! “.

Bila pulak aku setuju nak beli ???? Ke aku salah cakap ? Atau dia tak paham ? Eh…

Dan .. petang tadi , sampai laaa peti ais yang boleh memuatkan Qhaliff di dalam tu.. Beli kat Seng Heng.. Cash ! Tamo hutang hutang .. RM900 .. tolak diskaun ahli dan diskaun senyuman manisku , dapat la kurang beberapa ratus. Aku malas nak senyum lebih .. nanti dapat free terus ..

 

Jenis Faber. Waranti  1 + 5 tahun.. Ok la kan ? Berapa besar ? Hurm... Tak pasti.. Yang pasti , aku tak muat masuk dalam tu .. hehehe ..

You May Also Like

14 comments

  1. zahra dah ada peti ais baru ler... qhaliff pun leh msk skali ni... hihi

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah..bila kita memudahkan..insyaallah kita akan sentiasa dimudahkan pada setiap urusan..

    BalasPadam
  3. Agak2 apa item yang akan Qhaliff letak dalam peti ais ni secara senyap2? Hehehe...

    BalasPadam
  4. yay banyak stok EBM Zahra pasni

    BalasPadam
  5. tambah peti ais bermaksud tambah bil letrik jugak... kiki..

    BalasPadam
  6. sebijik sy punye.. beli kedai letrik..rm600 ♥♥

    BalasPadam
  7. hahaha hat last kali den tergelak. opkos la abg ben tak muat.. abg ben kan besar. ok bye.. hahahaaa

    BalasPadam
  8. bestnya dpt peti ais baru...syok ada org blikn kita bli sediri huhu...

    BalasPadam
  9. kata boleh muatkan Qalif..., bahaya tu budak tgh nakal..main sorok2 plk..nauzbillah!

    BalasPadam
  10. zahra besar sikit, lepas ni abg qhaliff ajak main nyorok2 dalam peti ais... wink wink

    BalasPadam
  11. Sangat penting peranan sebuah peti sejuk.Kalau takde, ibarat makan asam pedas tanpa nasi atau roti. Errr... Sesuai tak?

    BalasPadam
  12. Kalau kami selalunya paggil tu freezer,,hehe..sama la kan,,terasa saya dialog istri bro ben,,coz selalunya pompuan camtu kalo nak sesuatu kat suami dia,,hee,,anyway sudi2 la bro ben singgah blog saya ^_^...dila from sabah.

    BalasPadam
  13. nanti penuhla susu zahra dlm tu..org pompuan mmg suka ckp cm tu..ayat berlapis dn ayat manis:-)

    BalasPadam