Jangan charge smartphone anda !

by - Ogos 25, 2014

 

Entri Sony Xperia Z2 aku yang jatuh dikatakan berpunca salah letak tempat sewaktu mengecas smartphone aku tu mendatangkan komen mengenai bahaya charge di atas katil atau tilam.

Kenapa aku berani letak atas tilam ? Ikutkan , mmg aku takkan letak sebab tau akan bahayanya.. mampu mengundang kebakaran.. Tapi kenapa aku buat ?

Sebabnya ..

Photo

Aku guna magnetic charging dock. Ianya tak panas dah cepat charge berbanding jika connect melalui kabel usb .. Haaaa… Menarik kan ? Baru tau ? Ke lama dah tau ? Aku je yang tak tau korang dah tau ? Hahahaha. Tak kisah laa..

Buat pengetahuan mereka yang macam aku yakni , tak tau cara lain untuk mengecas sony Xperia Z2 mereka , ada satu lagi cara untuk charge hp kesayangan anda itu !

Sony Charging Plate WCH10.. Huuhu … Ni nak kena beli ni ! Hurmmm .. Kat mana jual ? Berapa harga ?

Eh , ada lagi satu !

29896_22790_1_mid

Sony Wireless Charging Cover WCR12 !!

Menarik ni ! Nak kena cari segera !! Lupa lak.. dengan ni , inshaAllah tak panas hp ketika mengecasnya..

Er , yeker ?

Apa pun , sila amik langkah keselamatan yang sepatutnya Elakkan charge di tempat mudah terbakar ! Kan kan.. Terima kasih atas nasihat..

You May Also Like

7 comments

  1. magnetic charging dock memang the best

    BalasPadam
  2. magnetic charging dock memang the best

    BalasPadam
  3. ben tolong buat review detail tntng magnetc charging clock ni blh??? Tq

    BalasPadam
  4. Waspada selalu..tq ben.

    BalasPadam
  5. Adik de yg dock 2...cm lmbt je..skrg guna Magnetic Charging Cable..leh guna dgn powerbank...hihi

    BalasPadam
  6. Thanks En Ben atas perkongsian ini

    BalasPadam