Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 31 Ogos 2014

Kalau anak aku ..

 

Semalam aku gi servis kereta kat Tan Chong Sg.Besi. Tiap bulan kena servis kereta.. Huhuhuh.. InshaAllah pasni kurang skit sbb aku tak gi Cheras selalu dah .. Kena tunggu Zahra besar skit ..

Di pusat servis .. Ramai pelanggan ari ni.. Yelah , Sabtu kan.. hurmm.. Nasib baik aku sampai tepat pada masanya iaitu jam 11 pagi. Ikut jadual. Kalau lewat , lewat la siap. Aku target 2 jam untuk servis kali ni..

Tercari tempat duduk.. Ada satu kosong.. Ok la tu.. leh layan movie yang aku dah download malam sebelum tu.. Hurm… Tapi takde feel lak nak layan..

Terpandang satu budak lelaki ni.. Dia dengan keluarga dia .. Dok galak bermain sana sini tanpa larangan.. Rasanya dalam usia 5 tahun gitu..

Sampai la dia bermain sebelah mak dia dan hampir dengan aku .. Dia panjat kerusi sebelah mak dia .. dan kaki dia menolak kerusi aku kuat kuat .. Kerusi aku berganjak jauh.. Amboi , kuatnya..

Aku betulkan balik kerusi yang aku duduk tu.. Dia buat lagi ! Hahahaha .. Amboi… Aku nak tengok respon mak dia .. Hurmmm.. Kalau Qhaliff , sah sah kena marah dah buat gitu kat orang lebih tua.

Dan mak dia ? Mak dia tegur gitu jer.. Takde pon ada inisiatif nak angkat anak dia pon.. Biar je gitu.. Hurmm.. Pastu dia bangun gi amik air.. Dua cawan. Satu untuk anak dia dan satu untuk dia ..

Dan anak dia pun gi main tempat lain.. Dia , mintak maaf ? Hehehe.. Idok laaa.. Wat tak tau jer .. Aiyokkkk ..

Ok.. tak kisah la.. perangai manusia macam macam .. Aku tak kecik hati pon sbb aku ada anak jugak dan kekadang di luar kawalan apatah lagi masih belum mampu berfikir..

Ada orang tak akan marah anak dia … Biar je apa anak dia nak buat atas alasan nak EXPLORE ! Tapi kalau dah sampai ganggu privasi orang .. aku rasa tu tak comey la kan ? Kena la jaga skit dan tegur elok elok..

Kalau la budak tu buat pada orang yang mungkin panas baran.. agaknya boleh timbul pergaduhan gak tu ! Hurmmm…

Qhaliff makin kuat explore tapi aku kena kawal agar tidak mencederakan diri dia dan juga orang lain !

Photo

7 komen :

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

Banyak orang banyak ragam... patutnya, si mak minta maaf laa bagi pihak si anak... ish.. tak cool betul...

Semoga Qhaliff jadi seorang yang bijak !

NurSakinah berkata... [Reply to comment]

Hahaa betul. Anak saya girl bru setahun lebih baru lagi dapat kaki...lasaknye la. Kalo lelaki rasanya mgkin lebih lasak kn. Tapi kena awasi gak. Tak boleh biar camtu je nanti dorang tak heran dan tak tau nak hormat orang lebih tua. Melentur buluh biarlah dari rebungnya.

calrase patrick berkata... [Reply to comment]

wow baik nya brother ben... x marah pun budak tu.. hehe

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Sementara belum jadi buluh..ibarat masih rebung..lenturlah..

irrayyan berkata... [Reply to comment]

kalau anak irra. dah kena laaa.... mengganggu orang... irrayyan.com

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

Kalu 20tahun lepas perangai sy mcm ank akak nie,rasa dah merah2 paha kena cubit dengan mak sendiri

Zasillah Ariffin berkata... [Reply to comment]

hehehehe nampak gaya mmg kena jaga betul2 tu..kemain ha explore nya

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI