Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 10 Ogos 2014

Kali pertama pegang ‘Euro’ !

 

Hari ni baru tukar duit.. Tunggu last minit baru gi tukar.. Hehehe.. Saja je tunggu hujung hujung.. Kot kot la tak jadi pergi atau postpone.. Manaaaa la tau kot .. Atau kot kot tetiba pihak penaja kata..

“ Acahhhh jer !! “ ..

Mau aku tak tukar jadi Hulk kat situ ? Huhuhu.. Kalau wat gitu , 15 tahun aku dok up entri bengang ! Hahaha.. Tapi rasanya tak la tahap wat lawak gitu sekali kan ? Perghh..

Nak dijadikan cerita , semalam .. blogger YanaMIB , isterinya si blogger Ujang ada pesan kat wife .. kalau nak tukar duit , gi ke PKNS Bangi… Situ ok lagi dari gi beli kat Alamanda tu … 

Kalau harap aku ? Aku gi beli je mana mana pon.. Asal leh tukar , dah .. Malas nak pening pening .. Rupanya ada beza wooo !! Bukan skit wooo !! Kalau cari betul betul , leh dapat murah lagi.. Haaaa .. Patut la ada orang buat projek jual beli matawang asing ! Heee..

Maka , tukarlah sejumlah wang tadi.. Yang rasanya boleh beli satu kontena barang untuk dibawak balik KL .. Huh ! Yolah tuuu !! Tengah pokai ni.. Baru pas raya kan ! Haaa.. Jadi bawak duit cukup cukup untuk beli hadiah kat wife .. Tu pun duit dia sendiri .. Harap duit aku ? Dah abis bayar duit kereta , insuran , duit kutu , duit itu ini .. Yang tinggal habuk duit jer .. Huhuh.. Er , faham tak ni ? Maksudnya , jangan la harap aku beli apa apa ye .. Aku sendiri pun tak tau lepas ke dak nak bershopping di sana ! Yang pasti , bergambar dengan sepuasnya je la ..

InshaAllah.. ada rezeki , leh gi satu keluarga lak.. Aku gi usha line kat sana dulu.. Kalau best dan selamat untuk keluarga aku.. aku bawak gi pasni .. Kalau tak best , gi bercuti kat Kelantan je la.. hehee…

6 komen :

Famili Ceria berkata... [Reply to comment]

bestnya abg ben..moga abg ben selamat pergi dan balik..

" Bismillaahillazii laa yadhurru ma'asmiihii syai'un fil ardhi wala fissama' wahuwassamii'ul'aalim "

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

jauh p'jalanan, luas pemandangan..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Pengalaman baru..jauh perjalanan lebih luas pemikiran..moga lebih ber"input"..PC tumpang tengok gambar je nanti ye abang ben..nak pergi tak mampu lagi..moga selamat pergi dan kembali..amin..Qhaliff jaga ibu dan adik ok..

aRz MoHa berkata... [Reply to comment]

Wow ke Euro ka Bro Ben. Bestnya.
Yes. Click banyak-banyak untuk kenangan

matweaismynickname berkata... [Reply to comment]

kemah abe ben..semoga selamat pergi dan selamat balik bro..

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Moga selamat ke sana..bestnyerr

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI