Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 23 Ogos 2014

Tips lelaki tua nampak muda senantiasa !

 

Bila aku post gambar ni … ada komen yang buat aku senyum sampai ke ubun ubun !

  • kenpa pic ni nmpak lagi muda eh
  • Alamakkk..gaya mengoda..hihihi
  • Handsome ea bila En Ben x berkaca mata .nmpak muda belia.muka sama
  • Ha ah. Baru nak ckp. Nmpk mcm bdk bdk plk ben
  • Posisi yg menarik , nampak 10 thun lebih termuda
  • cepattttt .ekekeke – ok .. yang ni sila abaikan .. komen jeles ni !
  • Edit ke apa nmpak muda pulak
  • eh..nmpk muda la muka ben..mkn jamu ke? haha

Ok.. cukup cukup sudah ! Kang ada yang muntah darah baca komen diorang tu.. Apa respon aku dan Zahra bila orang kata gitu ?

Photo

Ada dua tips sebenarnya untuk lelaki tua macam aku ni , kelihatan muda belia seperti belia 4B !

Tips pertama ..

Sila nikah cepat dan dapatkan baby secepat mungkin. Pastu jaga sendiri sehingga usia 4 tahun. Lepas 4 tahun leh hantar anak tu ke taska..

Kenapa lak ? Sebab bila ada baby , kita akan senantiasa senyum ikhlas dengan dia . Dia pun senyum mesra dengan kita..

Photo

Haaa.. isteri kita pun belum tentu dapat lemparkan senyuman seikhlas baby kita senyum ! Kan ? Sesekali je la dapat.. tu pun lepas dapat hadiah cam peti ais atau pun periuk nasi elektrik yang mampu masak 600 jenis masakan !

Tips kedua untuk lelaki tua kelihatan muda ?

Ok.. Jika lelaki tu dah kawin .. tapi takde baby walaupun pelbagai usaha dah dibuat .. jangan risau .. Sila cari anak dara yang benar benar dara .. terutama yang baru lepas abis sekolah menengah dan gagal SPM .. pinanglah dia dan jadikan isteri.. Pastu panggilah dia ‘baby’ .. InshaAllah , rupa anda akan kelihatan muda berbanding sebelum sebelum ini .. Trylah kalau tak caya..

Risikonya ? Ada .. kalau tak muda , anda akan lebih tua dari asal ! Sapa suh tak reti adil ? Haaaa…

Tips ketiga ? Sila beli e-book saya yang bertajuk , JANGAN MENGATAL DAH ! DAH TUA , BUAT CARA TUA !!

12 komen :

mohd azmi berkata... [Reply to comment]

Kekadang, hampir tertipu ngan bang ben ni... Siap ade lak e-book... Hahaha

therylisa nurul ain berkata... [Reply to comment]

Hahaha tips 2 and 3 memang awesome untuk lelaki...tpi untuk perempuan............?

annies MAN berkata... [Reply to comment]

Baby ?? Lpsan spm? NO !
:D

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Hehehe,, wajah cerminan hati..

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Ben nih... kiki... ada eh, ebook tu? Bijak2... :D

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

memang nampak muda.....ramai nak order ebook tu

nuriarif berkata... [Reply to comment]

bila abg ben pakai cermin macam nampak garang. hehe dah mcm "Superman" pulak kan. bila pakai cermin mata, muka nerd, bila bukak handsome betul. hehe.

Mila Hilas berkata... [Reply to comment]

hehe...tajuk ebook xleh blah

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

Haha..tip ke 3 tu kena ingat selalu...sesuaikan keadaan ; kawin muda aku sokong !

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Hehehee ..nice tips ..Mmg namapk muda belia la En Ben..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

haha..kira suami nmpak muda sebab kawin ngan nad..hehe

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Like father like daughter ☺☺

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI