Tips lelaki tua nampak muda senantiasa !

 

Bila aku post gambar ni … ada komen yang buat aku senyum sampai ke ubun ubun !

  • kenpa pic ni nmpak lagi muda eh
  • Alamakkk..gaya mengoda..hihihi
  • Handsome ea bila En Ben x berkaca mata .nmpak muda belia.muka sama
  • Ha ah. Baru nak ckp. Nmpk mcm bdk bdk plk ben
  • Posisi yg menarik , nampak 10 thun lebih termuda
  • cepattttt .ekekeke – ok .. yang ni sila abaikan .. komen jeles ni !
  • Edit ke apa nmpak muda pulak
  • eh..nmpk muda la muka ben..mkn jamu ke? haha

Ok.. cukup cukup sudah ! Kang ada yang muntah darah baca komen diorang tu.. Apa respon aku dan Zahra bila orang kata gitu ?

Photo

Ada dua tips sebenarnya untuk lelaki tua macam aku ni , kelihatan muda belia seperti belia 4B !

Tips pertama ..

Sila nikah cepat dan dapatkan baby secepat mungkin. Pastu jaga sendiri sehingga usia 4 tahun. Lepas 4 tahun leh hantar anak tu ke taska..

Kenapa lak ? Sebab bila ada baby , kita akan senantiasa senyum ikhlas dengan dia . Dia pun senyum mesra dengan kita..

Photo

Haaa.. isteri kita pun belum tentu dapat lemparkan senyuman seikhlas baby kita senyum ! Kan ? Sesekali je la dapat.. tu pun lepas dapat hadiah cam peti ais atau pun periuk nasi elektrik yang mampu masak 600 jenis masakan !

Tips kedua untuk lelaki tua kelihatan muda ?

Ok.. Jika lelaki tu dah kawin .. tapi takde baby walaupun pelbagai usaha dah dibuat .. jangan risau .. Sila cari anak dara yang benar benar dara .. terutama yang baru lepas abis sekolah menengah dan gagal SPM .. pinanglah dia dan jadikan isteri.. Pastu panggilah dia ‘baby’ .. InshaAllah , rupa anda akan kelihatan muda berbanding sebelum sebelum ini .. Trylah kalau tak caya..

Risikonya ? Ada .. kalau tak muda , anda akan lebih tua dari asal ! Sapa suh tak reti adil ? Haaaa…

Tips ketiga ? Sila beli e-book saya yang bertajuk , JANGAN MENGATAL DAH ! DAH TUA , BUAT CARA TUA !!

12 ulasan:

  1. Kekadang, hampir tertipu ngan bang ben ni... Siap ade lak e-book... Hahaha

    BalasPadam
  2. Hahaha tips 2 and 3 memang awesome untuk lelaki...tpi untuk perempuan............?

    BalasPadam
  3. Hehehe,, wajah cerminan hati..

    BalasPadam
  4. Ben nih... kiki... ada eh, ebook tu? Bijak2... :D

    BalasPadam
  5. memang nampak muda.....ramai nak order ebook tu

    BalasPadam
  6. bila abg ben pakai cermin macam nampak garang. hehe dah mcm "Superman" pulak kan. bila pakai cermin mata, muka nerd, bila bukak handsome betul. hehe.

    BalasPadam
  7. hehe...tajuk ebook xleh blah

    BalasPadam
  8. Haha..tip ke 3 tu kena ingat selalu...sesuaikan keadaan ; kawin muda aku sokong !

    BalasPadam
  9. Hehehee ..nice tips ..Mmg namapk muda belia la En Ben..

    BalasPadam
  10. haha..kira suami nmpak muda sebab kawin ngan nad..hehe

    BalasPadam
  11. Like father like daughter ☺☺

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.