Berbaloinya bila bikin blog !

 

“ Anda ditawarkan ke London bersama bla bla bla… “ .

Terkejut beruk kawan tu ! Kawan tu ialah jiran aku yang mana aku meracunnya untuk membuat blog bagi menambahkan pendapatan sampingan dan akhirnya , blog adalah hobinya.. Bukan lagi untuk mendapatkan pendapatan !  Dan akhirnya memberikan pulangan lumayan setelah dia ikhlas dan berdisiplin mengupdate blog ! Satu pencapaian di luar jangkaan !

“ Eleehhh.. Gi London je pon ! “. Pasti ada yang kata gitu punya .. Tau dahhh .. Tapi bayangkan dia ke London atas tiket syarikat penerbangan terkenal di dunia dan diminta untuk cover aktiviti yang mana ianya berkaita rapat dengan minatnya ! Perghhhh !! Gilaaa laaa !!

Begitu juga seorang lagi rakan blogger yang terpampang wajah dan anaknya di dalam majalah yang terkenal di Malaysia ! Yang mana dia tak pernah jangka atau mimpi sama sekali untuk berada di dalam majalah tersebut !

Berbaloi bukan ? Serius berbaloi !! Tapi pastikan anda ada tujuan untuk bikin blog ! Kalau tak tau hala tuju , sila semak dengan hati anda .. Moga tak tersalah arah seperti .. dok memaki hamun blogger .. mengumpat atau mengeji orang yang anda tak kenal sama sekali pon !

Dan satu lagi.. Serius aku cakap laaaa.. Dulu aku pon rasa gitu.. Dalam dunia maya ni , anda perlukan NETWORK untuk pergi lebih jauh.

Sekian. Selamat berblog. Moga anda juga berpeluang ke luar negara .. Aku rasa dahhhh .. Lalalala …

4 ulasan:

  1. bertapak la dahulu
    dah ade tapak bru fokus apa nk
    sebab2 kdg2 blog ni kne ikot trend
    mne2 yg nk berblog dgn lbih profesional la :)

    btw, jmput join GA :)

    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2015/01/giveaway-by-ekinrazalli-worth-rm500-to.html

    BalasPadam
  2. Dalam negara dah. Ehee... Terima kasih ben ashaari dan kelab blogger ben ashaari yang AWESOME!

    BalasPadam
  3. kita tau sapa yg abg ben maksudkan

    BalasPadam
  4. Betul... berjemaah itu rahmat... berpecah itu azab...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.