Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 18 Februari 2015

Bila batuk menjadi jadi !

 

Dengar berita padi tadi di Sinar.FM. Doktor nasihatkan banyakkan minum air memandangkan cuaca sekarang panas. Ada yang demam dan ada yang batuk.. Er , macam nak bagitau kat aku jer tuuuu !

Aku , bila batuk .. memang terasa laa sampai ke pinggang ! Sakit giler.. Awal pagi tadi , try minum madu dan Alhamdulillah.. Terus kahak hilang.. tapi batuk lom reda.. Hurmm.. Dalam kepala , nak gi klinik di Cheras je nanti..

Sampai di rumah mak aku , batuk menjadi jadi lak.. Bapak aku pun batuk.. Anak buah aku pun batuk ! Aiseymm.. Tetiba teringat ..

image

Kelmarin aku sapu kat hidung aku sebab selsema teruk.. Dengan izin Allah , lega skit pastu.. leh la bernafas dengan tenang.. Kali ni , aku sapu ke dada aku dan batuk aku terus reda ! Huihhhh !! Awat laaa baru aku teringat ni ??? Hurmmm…

Terus aku cari ayah aku.. sapukan sedikit ke dada dia .. Huhuh… Ramai kawan kawan blogger yang beli dah Pati Batook Ori ni.. Dan repeat order termasuk buat stok ! Aku tak jual yer.. Kalau nak beli , boleh rujuk terus ke fan page PATI BATOOK ORI ..

5 komen :

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

bagus ni..wwjib kena ada dalam simpanan guna bila perlu.

sayidah napisah berkata... [Reply to comment]

first time jumpa jenama ni hehe

irra yyan berkata... [Reply to comment]

@Nazlee Ismail PCLNak jugak beli satu

Faizal Dahan berkata... [Reply to comment]

hehehe..jenama batook tu...

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Betul ben skrg batuk melarat2 akak sendiri baru keluar hospital jangkitan kuman diparu2

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI