Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 20 Februari 2015

Makan sedap di Pulau Pinang : Hammer Bay !

 

image

Perrghhh.. sedap kot cni.. tp mencekik kedarah.. hihi.. sekali sekala xpe kot.. “.

Ok.. ini kali pertama aku makan Hammer Bay.. Tempat makan antara yang top di Pulau Pinang.. Dan aku dibawa oleh sepupu aku makan di Blue Orchid Seafood Station. Katanya harga murah tapi sedap !

image

Ok.. Tengok menu dia sat ..

image imageimage image

Camana ngan masakan dia ? Harga memang leh tahan dah kan ? Bagi aku , masakannya takde sentuhan masakan siam yang popular di negara kita sekarang ni.. Ni kiranya original Malaysia punya resepi la .. hehehe ..

Gambar ? Aku amik tapi tak jadi.. Kalut dengan Qhaliff dok gembira sakan lari sana sini gi tengok ikan dan pelbagai lagi hidupan laut yang diletakkan dalam aquarium.

Nasihat aku.. kalau nak jimat , sila amik set ! Hehehe.. Puas makan wooo ! Tak sedap kalu , boleh panggil bos dan komplen ! Hehehhe.. Aku bukan bos..

Oh ya.. diorang ada terima untuk tempahan catering dan kawin… Mana mana orang penang nak kawin , tak tau nak wat kat mana .. leh je buat kat situ ! Sejuk..dekat dengan laut.. Er , maksud aku .. malam la..

1 komen :

Z@i Z@mR33 berkata... [Reply to comment]

Mmg mahai kot kt situ.pnh mkn skali pstu suami xmo mkn situ dh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI