Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 6 Februari 2015

Menabung Emas , Kita Untung , InshaAllah Tak Rugi !

 

Apa tu GOLDBAR ?

image

Goldbar adalah jongkong emas yang dihasilkan dalam saiz berat yang lebih kecil, ketulenan goldbar keluaran Powergold adalah 999.9
Kenapa harga pasaran goldbar 1 gram lebih mahal ?

Kos mencetaknya lebih tinggi dan kos pembuatannya lebih besar. Bayangkan sekeping jongkong 1kg (1000g) ,hendak dipotong kecil menjadi 1gram perlu dipotong dan ditempa sebanyak 1000 kali, selepas itu dipacking satu-satu, memerlukan ramai tenaga kerja dan lebihan masa proses. Disebabkan inilah harga jongkong kecil 1gram lebih mahal.

Kenapa perlu simpan goldbar ?


Spread jual beli goldbar lebih kecil dari barang kemas, kebiasaan spread goldbar 10-15% manakala susut nilai barang kemas 15-20% dari harga semasa, ini bermakna simpan goldbar lebih untung dari simpan barang kemas. Maksud spread adalah kadar perbezaan harga jual beli emas, dari perbezaan harga jual beli itulah syarikat emas membuat keuntungan sama seperti money changer yang membuat pertukaran matawang

Kenapa perlu simpan emas sekecil 1 gram ?

1) Mudah dan mampu dimiliki, ramai yang membuat simpanan wang untuk membeli emas yang lebih berat, tahukah anda dalam tempoh menunggu itu anda kerugian kerana harga emas sentiasa naik dari masa ke semasa.

2) Kekadang mungkin kita akan menghadapi krisis kewangan dan betul-betul memerlukan wang, jadi terpaksalah kita menjual emas-emas simpanan kita itu. Cuba anda fikir, sekiranya kita hanya memerlukan wang dalam hanya RM500 takkan kita nak jual emas yang beratnya 20gram? Pastinya anda rugi. Daripada jual yang berat dan besar tu baik jual yang kecil-kecil dan itulah masanya yang sesuai memanfaatkannya maka selamatlah dari mengorbankan emas kita yang berat-berat

3) Kita boleh istiqomah setiap bulan menyimpan emas biarpun dengan jumlah berat yang kecil. Sebab kita tidak perlu modal yang banyak. Simpan sikit-sikit,lama-lama jadi membukit juga. jadi mulakah hari ini dan jadikan sebagai simpanan bulanan

4 Sebab Utama Kenapa Perlu Memilih Goldbar 1gram Powergold?

  • Ketulenan 999.9
  • Harga terendah di Pasaran
  • Kadar spread jual beli yang kecil 7-8% sahaja
  • Goldbar boleh ditukar ke barang kemas dengan berat yang sama

Konsep powergold senang jer ..

  1. Join ahli
  2. Beli emas harga ahli.. buat tabungan tiap2 bulan.. harga emas sentiasa meningkat saban tahun.. kita beli hr ini 1g rm166, 2020 nanti 1g berharga rm503 (ramalan)
  3. Kkalau rase berminat nak jadi tokey emas boleh jual on9 dan off9.. ada e-katalog di sediakan utk ahli.. ada untung runcit kerana beli harga ahli dan jual harga pasaran.
  4. Kau tak minat nak jual emas boleh share je kebaikan menabung emas dgn adik beradik dan kawan2.. biar semua kawan2 pon celik emas mcm kita.. menabung sikit2 utk masa depan...


Sbb apa kena share..??

Kita nak seluruh penduduk bumi celik emas..
Di powergold.biz, kita beli emas, pos emas.. emas ada ditangan..

Dan sbb apa kn share??? Rekemen kawan join ahli ada bonus
Kita beli emas ada bonus . Kawan yg kita rekemen beli emas pon kita dapat bonus. Lagi ramai kita rekemen lagi bnyak kita dapat bonus.. Sampai satu masa kita beli emas dr powergold.biz cuma guna duit bonus dr powergold.

Menabunglah emas dr skrg jgn tunggu ada duit yg bnyak baru hendak mula. ulakan sedikit demi sedikit , lama-lama jd bukit
Sekiranya anda mendapat bonus mahupun tunggakan gaji, maka jgn bazirkannya perkara yg kurang berfaedah sebaliknya manfaatkan sebaik mungkin..

Pengalaman saya , inilah masanya untuk sy menambah stok simpanan emas sy , biarlah saya tak bergaya dgn hand bag baru, beg baru, pakaian mengikut trend , tudung mengikut fesyen mahupun kasut baru. Saya memang kurang minat membazir dan membeli bila ada keperluan, jarang sangat ikut kehendak hati. Namun sejak mengenali simpanan emas , saya menjadi lebih berhati- hati supaya tidak membazir ( 2 Kali ganda)


Contact info:
Whatsapp : Kamilah +60173325801
Fb : Nur Kamilah 
Website : http://www.lubukemasmurah.com/Kamilah

4 komen :

- dieyana - berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah, kita pun dah mula simpan...1g, 1 bulan,
1 keluarga sikit-sikit lama-lama jadi bukit..;-))

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

Err tak berminat tp rasanya da kena amik kena tau jugak skrg

azimah mohd zainuddin berkata... [Reply to comment]

Nilai mata wang akan semakin turun. Tanam duit dengan goldbar akan memberikan tambah nilai kepada wang

http://www.kakyongcun.com

khaty aiman berkata... [Reply to comment]

e.ben,walaupon sikit,tapi lama2 lumayan..keep it up

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI