Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 16 September 2015

Terkenang saat awal bernikah..

 

Abang ingat lagi tak ayam ni ?

Hurmm..

Ni la ayam yang saya order masa kita awal kawin dulu..

Uikk.. Aku terpandang buah lemon yang ada di dalam perut ayam tu.. Kemudian aku gelak.. Lemon ! Huhuhuh.. Kalau tak kerana aku kawin , aku tak mungkin makan makanan yang pelik pelik. Dengan wife la aku makan makanan yang bervariasi ! Macam macam.. Tak kira beli atau dia yang buatkan !

Ayam Rosemary DJLRC ! Itulah nama ayam ini diberi oleh Puan Diana Mohd. Ni kali kedua aku makan ayam ni. Seingat aku selepas kali pertama tu , Puan Diana sibuk sangat dah kerja harian dia.

Dan kelmarin , dia pm aku di Facebook. Dia mintak aku promote Ayam Rosemary DJLRC yang dia buat sendiri. Aku ok jer.. Rezeki jangan ditolak kan ?

Tadi , aku gi amik ayam ni kat depan Masjid Putra, Putrajaya. COD ! Sampai je di rumah , terus aku serahkan pada wife. Bila wife buka bungkusan tu , semerbak baunya ! Aku yang dah kekenyangan tetiba rasa lapar sangat ! Terus rasa secubit ! Huhuhuh.. Baru teringat akan ayam ni !

image

Menariknya.. Qhaliff dan Zahra pakat berulang kali mintak ayam ni ! Ternyata sedap bg tekak mereka berdua.

image

Untuk tempahan dan keterangan lanjut serta testimoni pelanggan sila lawat website : www.dj-lrc.blogspot.com .

Cuba laa rasa !

9 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Nyum nyum macam sedappp

Kak Mahh berkata... [Reply to comment]

Menu sedap hari ini....

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

mengimbas kenangan mula mula kahwin ye abg ben..tapi kali ni anak anak join sekali..kan meriah nikmat tu..alhamdulillah..

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

Camne rasa ayam tu?

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

kalau ayam..buat la apa2 mesti sdp...

Lela Nurjati berkata... [Reply to comment]

Nmpak sdaplah..i will try..

Zizie Zack berkata... [Reply to comment]

Suka ayam masak gini.. tak pandang org tepi dh..

maryam assiddeeqah berkata... [Reply to comment]

nampak sihat menu ni.nak order lah!

Rozita berkata... [Reply to comment]

sedapnya...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI