Akhirnya dapat juga balik setelah 49 hari 'ditahan' di kampung halaman !

by - Mei 06, 2020

Arahan kena gi kerja dikeluarkan. Wife yang plan nak beraya terus di kampung , muka terus sendu ! Hahahaa.. Aku ? Tak kisah mana mana pun tapi aku risau dengan keadaan di rumah ! Lama sangat tinggal.. macam macam boleh 'pindah' masuk ke rumah tu ! Risau woii ! 

Dan pagi tadi , jam 3.. bertolak la dari Kelantan ke Sepang , Selangor. Aku yang tak suka bergerak waktu begini akur dengan kehendak wife. Dia tak nak berada dalam kereta bila matahari dah atas kepala. Perjalanan akan jadi 'lembab' dek kerana aku nanti akan mengantuk teramat sangat ! Kalau sebelum matahari naik , mata aku boleh tahan lagi. Hahaha.. Tau je dia. 

Perjalanan lancar. Di sekitar Kelantan , roadblock takda ketat sangat. Tapi bila masuk je Pahang.. pergh.. Memang kena tahan dan mintak surat. Siap tanya kerja mana walhal kat surat tu dah ada details. Hehehe.. Saja nak berbual la tu kot.. Heee..

Jam 8 pagi , dah masuk Kuala Lumpur. Begitu lancar. Cuma masa di Lebuh Raya Spine , hampir bertembung dengan babi hutan yang dok main kat tengah jalan. Nasib baik aku tak laju.. Hehehe.. Sempat la elak. 

Jantung berdegup dengan kencang. Apa laaa jadi dengan rumah aku tu ! Sesampai je kat rumah.. aku usha kereta dulu. Check bawah kereta. Kot la ada yang dah beranak pinak dalam enjin keta tu kan ? Huhu.. 

Depan pintu , penuh dengan daun daun kering. Adehh.. kuat benar angin ?  Tiba tiba.. aku terpandang di atas pintu. Alamak ???? Takkan kot ??? 



Aku terus panjat...  Sarang burung ? Ke sarang ular ???? Hahahah.. Nak google tak sempat dah ni. Huhuh.. Terus aku meraba .. bersihkan . Dan angkat sarang tu.. 

Telur burung !  Hurmm.. Nak biarkan atas tu , risau. Kang datang lak ular. Nak tak nak , aku pindahkan ke pokok berhampiran.  Terpaksa. Pastu aku bersihkan luaran. Baru masuk ke dalam. Huhuh... Nasib baik semua ok ! Jiran dah tolong tengokkan sebelum ni.



Terus aku bersihkan bahagian atas .. wife bahagian bawah ! Tandas , bilik... Fuh... kasi mop semua.. Dan settle , baru anak anak masuk.. 

Alhamdulillah... Segalanya berjalan dengan lancar dan baik. Lega berada di rumah sendiri. Qhaliff pun macam seronok dapat tengok tv besar dia. Zahra , dapat main mainan dia yang banyak tu. Aariz ? Hahaha.. Seronok dapat main air. Dia ada bilik air feveret dia.. 

Aku ? Hahaha.. mesti laa mini gym aku tuuuu ! Rindu weh. Lama tak main chest !



You May Also Like

1 comments

  1. masih terkandas. harap lepas raya dapat kebenaran balik. dua bulan tersadai. BPN pun dah habis. Haha

    BalasPadam